Google ønsker å hjelpe deg med å utforske verden rundt deg. Bildematerialet på plattformene våre er ment å skulle forbedre brukeropplevelsen og gjøre det enklere å bli kjent med steder, både i nærområdet og rundt om i verden. Vi gjør vårt ytterste for å sørge for at bildene er nyttige, slik at de kan brukes til å utforske verden.

Eksterne bidragsytere og Google kan bidra med Street View-bilder. Hvorvidt et bilde er tatt av Google eller av en ekstern bidragsyter, fremgår av opphavshenvisningsnavnet eller -ikonet som vises sammen med hvert bilde. Bilder som er tatt av en ekstern bidragsyter og publisert på Google Maps, eies av denne personen (med mindre vedkommende har overført eiendomsretten til en tredjepart).

På denne siden finner du informasjon om retningslinjene for Street View-materiale Google har bidratt med. Du kan se retningslinjene knyttet til Street View-bilder brukere har bidratt med, i retningslinjene for innhold brukere har bidratt med på Maps.

Retningslinjer for Street View-materiale Google har bidratt med

Vi har utarbeidet disse retningslinjene for Street View-materiale Google har bidratt med, for å sikre at alle som ser Street View-bilder, får en positiv og nyttig opplevelse. I retningslinjene forklarer vi hvordan vi behandler upassende innhold, og kriteriene våre for publisering av Street View-bilder på Google Maps. Retningslinjene kan bli oppdatert fra tid til annen, så du bør sjekke dem med jevne mellomrom.

Bildene i Street View er ikke minuttferske

Street View-bildene viser bare det kameraene våre klarte å fange opp den dagen kjøretøyene våre kjørte forbi stedet. Deretter tar det flere måneder å behandle bildene. Dette betyr at innholdet du ser, kan være alt fra noen måneder til noen år gammelt. På noen steder hvor vi har hentet inn bilder over flere år, kan det også hende du kan se endringer i bildene med Time Machine-funksjonen.

Utydeliggjøring av bilder

Google iverksetter en rekke tiltak for å ivareta personvernet til enkeltpersoner når Street View-bilder publiseres på Google Maps.

Vi har utviklet banebrytende teknologi for å gjøre identifiserbare ansikter og bilskilt i bilder som stammer fra Google i Street View, uskarpe. Hvis du ser et ansikt eller bilskilt som må gjøres uskarpt, eller hvis du vil at vi skal gjøre hele huset ditt eller bilen din utydelig, kan du sende oss en forespørsel via «Rapportér et problem»-verktøyet. Vær imidlertid oppmerksom på at når Google først har utydeliggjort et bilde, er effekten permanent. Hvis du sender inn en forespørsel om å få boligen din utydeliggjort på Google Street View-bilder, blir også alle tidligere og fremtidige bilder av boligen din gjort uskarpe.

Upassende innhold

Du kan rapportere upassende innhold ved å klikke på «Rapportér et problem»-linken. Vi vurderer kategoriene nedenfor som upassende innhold, med unntak av når innholdet har kunstnerisk, pedagogisk eller dokumentarisk verdi.

Brudd på opphavsrett

Brudd på opphavsrett

Vi tillater ikke bilder eller annet innhold som krenker andres juridiske rettigheter, herunder opphavsrett. Hvis du vil ha mer informasjon eller sende inn en DMCA-forespørsel, kan du lese prosedyrene våre for opphavsrettsbeskyttet innhold.

Ikon for seksuelt eksplisitt innhold

Seksuelt eksplisitt innhold

Vi tillater ikke seksuelt eksplisitt innhold.

Ikon for ulovlig, farlig eller voldelig innhold

Ulovlig, farlig eller voldelig innhold

Vi tillater ikke innhold som er av ulovlig karakter, innhold der farlige eller ulovlige handlinger fremmes, eller innhold der grafisk eller umotivert vold fremstilles.

Ikon for trakassering og trusler

Trakassering og trusler

Vi tillater ikke innhold på Street View som omfatter trakassering, mobbing eller angrep på enkeltpersoner.

Hatsk innhold

Hatsk innhold

Vi tillater ikke innhold som fremmer eller uttrykker toleranse for vold mot enkeltpersoner eller grupper basert på rase eller etnisk opprinnelse, religion, funksjonshemning, kjønn, alder, nasjonalitet, veteranstatus, seksuell legning eller kjønnsidentitet.

Ikon for terroristinnhold

Terroristinnhold

Vi tillater ikke at terroristorganisasjoner bruker denne tjenesten til noe som helst formål, medregnet rekruttering. Vi fjerner også innhold som er tilknyttet terrorisme. Dette kan blant annet være innhold som fremmer terrorhandlinger, oppmuntrer til vold eller hyller terrorangrep.

Ikon for barnemishandling

Barnemishandling

Google har nulltoleranse overfor innhold der barn utnyttes eller misbrukes. Dette omfatter alle typer bilder av seksuelle overgrep og alt innhold der barn fremstilles på en seksuell måte. Hvis du oppdager innhold der du mener at barn blir utnyttet på denne måten, skal du ikke dele det videre eller kommentere det, selv om hensikten er å gjøre Google oppmerksom på innholdet. Hvis du finner slikt innhold andre steder på Internett, ber vi deg ta direkte kontakt med NCMEC (National Center for Missing and Exploited Children).

Ikon for personlig identifiserende informasjon

Personlig identifiserende informasjon

Vi tillater ikke innhold som inneholder personlig identifiserende informasjon, for eksempel kredittkortopplysninger, medisinske journaler eller ID-bevis utstedt av myndighetene – uansett om dette gjelder deg eller andre.