Finn alderstilpasset innhold

Vi vet alle at nettet er endeløst stort, og dette betyr at noe innhold er passende for familier, mens annet innhold bare er egnet for voksne. Med verktøy som Sikkert Søk og YouTube Sikkerhetsmodus kan du ta en proaktiv tilnærming til dette, og filtrere ut voksent innhold. Og med rapporteringsverktøyene våre kan du melde fra om støtende materiale, så vi kan få fjernet det.

Google har strenge kjøreregler og retningslinjer for brukere, og i disse fremgår det hvordan tjenestene våre kan brukes. Hvis du ser innhold eller atferd i Google-tjenester – som for eksempel YouTube, Blogger, Google+ eller Google Play – som bryter med disse retningslinjene, er det en smal sak å rapportere dette gjennom verktøyene våre.

Eksempelvis må utviklere som legger ut apper på Google Play, merke disse i henhold til rangeringssystemet for apper på Google Play. Hvis en app er rangert/merket feil eller har upassende innhold, kan du rapportere appen for gjennomgang. Da vurderer vi appen og fjerner den dersom den bryter med retningslinjene.

På YouTube gjennomgår retningslinjespesialistene våre rapporterte videoer 24 timer i døgnet, 7 dager i uken. Hvis en video bryter med retningslinjene for brukere, fjerner vi den fra nettstedet. Hvis innholdet simpelthen ikke er passende for alle, kan videoen aldersbegrenses, slik at yngre brukere ikke kan spille den av. Og når en YouTube-partner laster opp en video til Programmer- eller Filmer-delen vår, er vedkommende pålagt å merke alt voksent innhold.

Og det er bare toppen av isfjellet. I sidefeltet kan du ta en titt på de andre sikkerhetsfunksjonene vi tilbyr, og finne ut mer om hva du kan gjøre for å gi familien trygge og morsomme opplevelser på nettet, uansett alder.

Sikkerhetsverktøy

Oppdag Googles sikkerhetsfunksjoner, som er utviklet for å kontrollere det familien kan se på nettet.

Google Søk

Rapportér upassende Sikkert Søk-resultater

Hvis du finner et treff med voksent innhold i Sikkert Søk, ber vi deg rapportere dette til oss. Vi jobber uavbrutt for å forbedre innholdsfiltrene våre, og slike tilbakemeldinger bidrar til å gjøre Sikkert Søk tryggere for alle.

Les mer

Klikk på det upassende bildet i søkeresultatene for å åpne en side med flere alternativer

Klikk på Send tilbakemelding nederst til høyre i bilderesultat-panelet.

YouTube

Rapportér tvilsomt innhold

Retningslinjespesialistene våre jobber døgnet rundt så du og familien din kan ferdes trygt på YouTube. Hvis du ser innhold eller atferd du mener bryter med YouTubes retningslinjer for brukere, kan du rapportere forholdet for gjennomgang. Hvis en video bryter med retningslinjene, fjerner vi den fra nettstedet. Hvis det er slik at videoen ikke bryter med retningslinjene, men ikke nødvendigvis er passende for alle, kan vi pålegge videoen en aldersgrense, slik at yngre seere ikke får tilgang til den.

Les mer

Du kan rapportere en video ved å klikke på flaggknappen under videoavspilleren.

Klikk på rapporteringsgrunnen som best beskriver overtredelsen i videoen.

Oppgi eventuelle andre opplysninger som kan bidra til at gjennomgangsteamet kan ta en beslutning.

Rapportering av videoer gjøres anonymt, men du må være pålogget for å kunne bruke rapporteringsverktøy.

Gå til brukerstøtten hvis du vil finne ut hvordan du rapporterer en kanal eller kommentar.

Google+

Rapportér støtende innhold

Hvis du ser et upassende innlegg eller en upassende kommentar på Google+, kan du rapportere dette – selv fra en mobil enhet. Google+ har tydelige retningslinjer der det fremgår hva som er og hva som ikke er passende atferd på nettstedet, så hvis du ser innhold eller atferd som bryter med disse retningslinjene, kan du rapportere forholdet for gjennomgang. Vi gjennomgår rapportert innhold til alle døgnets tider, og vi kan fjerne innhold og legge begrensninger på eller avslutte kontoene til brukere som bryter med retningslinjene.

Les mer

Hvis du vil rapportere et innlegg, klikker du på pilen oppe til høyre i innlegget. Klikk så på Rapportér nettsøppel eller misbruk.

I forgrunnsvinduet som åpnes når du gjør det, kan du angi hvorfor du rapporterer innlegget.

Når du er ferdig, vises et rødt flagg ved siden av innlegget. Hvis du vil trekke tilbake rapporten, klikker du på det røde flagget.

Du kan rapportere en kommentar ved å holde markøren over kommentaren og så klikke på det grå flagget som vises.

Google+

Hold Hangouts trygt for alle

Vi vil at Hangouts skal være morsomt for alle. Hvis du ser innhold eller atferd du mener bryter med retningslinjene for brukerinnhold og -atferd på Google+, kan du rapportere forholdet for gjennomgang. Disse retningslinjene spiller en viktig rolle i arbeidet med å bevare Google+ som en trygg og positiv arena, og derfor kan vi fjerne innhold eller avslutte kontoene til brukere som bryter med retningslinjene våre. Du kan også blokkere en Hangouts-bruker hvis du ikke lenger ønsker å se eller høre fra vedkommende.

Les mer

For å blokkere en Hangout-bruker, hold markøren over vedkommendes videominiatyrbilde.

Klikk på ignorer-ikonet.

For å blokkere en Hangout-bruker permanent, merk av i avmerkingsboksen ved «Slett permanent». Deretter velger du Ferdig.

Blogger

Bidra til å holde bloggosfæren trygg for alle

Vi har satt opp tydelige retningslinjer for hva slags innhold som kan bli lagt ut på Blogger. Hvis du ser innhold du mener bryter med retningslinjene for innhold på Blogger, kan du rapportere det for gjennomgang. Alt som bryter retningslinjene, blir fjernet, og vi plasserer en advarselsside foran innhold som ikke bryter retningslinjene, men som kan være upassende for enkelte seere.

Les mer

Du kan rapportere innhold ved å gå til hjelpeartikkelen som ligger her.

Velg så typen misbruk nederst på siden for å få tilgang til det relevante kontaktskjemaet.

Fyll ut de obligatoriske feltene, og klikk så på Send inn.

Hvis du leser en blogg du vil rapportere, klikker du på Mer-rullegardinmenyen øverst på siden.

Klikk deretter på Rapportér misbruk, og følg fremgangsmåten for å varsle Blogger om innhold på den aktuelle siden.

Google Play

Bruk foreldrekontroll for å filtrere appene etter egnethet

Du kan bruke foreldrekontroll for å begrense hva slags innhold som kan lastes ned eller kjøpes på Google Play. Dette hjelper deg med å finne innhold som passer for deg og familien din.

Les mer

Åpne Play Butikk-appen på enheten din.

Trykk på menyikonet øverst til venstre.

Trykk på Innstillinger.

Trykk på Foreldrekontroll.

Slå på Foreldrekontroll.

Opprett en PIN-kode.

Trykk på Apper og spill.

Velg modenhetsnivå.

YouTube

Angi et filter for å sile vekk upassende innhold

Hvis du foretrekker å ikke se voksent eller aldersbegrenset innhold når du surfer på YouTube, kan du rulle helt ned på en YouTube-side og slå på Sikkerhetsmodus. Med Sikkerhetsmodus blir potensielt støtende innhold filtrert ut av søkeresultater, relaterte videoer, spillelister, programmer og filmer.

Les mer

Rull helt ned på en YouTube-side, og klikk på rullegardinmenyen i Sikkerhet-delen.

Velg På eller Av-alternativet for å slå på eller av Sikkerhetsmodus.

Du må logge på Google-kontoen din for å låse denne innstillingen.

Når du har logget på, kan du velge å låse innstillingen.

Google Søk

Still det inn og glem det. La Sikkerhetsmodus være låst

Hvis du vil at Sikkerhetsmodus alltid skal være slått på, kan du låse innstillingen. Når du har gjort det, logger du automatisk på Sikkerhetsmodus hver gang du åpner YouTube fra den samme nettleseren.

Les mer

Velg På eller Av-alternativet for å slå på eller av Sikkerhetsmodus.

Du må logge på Google-kontoen din for å låse denne innstillingen.

Når du har logget på, kan du velge å låse innstillingen.

Google Play

Unngå uønskede eller utilsiktede kjøp

Du kan bidra til å forhindre utilsiktede kjøp på Google Play ved å kreve at visse opplysninger, for eksempel et passord, må angis for å kunne kjøpe noe.

Les mer

Åpne Play Butikk-appen på enheten din.

Trykk på menyikonet øverst til venstre.

Trykk på Innstillinger.

Trykk på «Krev godkjenning for kjøp».

Velg det alternativet som passer best for deg. Hvis du har barn eller pleier å dele enheten din med andre, anbefaler vi at du velger «For alle kjøp via Google Play på denne enheten».

Se flere sikkerhetsverktøy