Rapportering av forfalskninger

Ingen ønsker å bli lurt til å kjøpe forfalskede varer. Forfalskede varer inneholder et varemerke eller en logo som er lik eller nesten ikke kan skilles fra et annet firmas varemerke. De er laget for å etterligne de særegne trekkene ved merkeproduktet, i et forsøk på å lure folk til å tro at de er originale varer fra merkeeieren.

Google tar det svært alvorlig når tjenestene blir misbrukt for å annonsere for eller selge forfalskede varer. Når Google er vert for produkter eller tjenester som brukes til å annonsere for og selge varer, har vi klare retningslinjer mot bruk av forfalskninger. Vi har viet betydelige tekniske og maskinrelaterte ressurser til å forhindre misbruk som bryter retningslinjene våre, inkludert forfalskninger. De aller fleste nettstedene som dukker opp i søkeresultatene på Google, er derimot tredjepartssider, ikke produkter eller tjenester som Google er vert for. Hvis du er bekymret for innholdet som vises på et nettsted, kan du kontakte eieren av nettstedet direkte eller, hvis du har fått en rettskjennelse, vurdere den frivillige rettskjennelsesprosessen vår. Ta en titt på tipsene våre for kjøpssikkerhet på nettet, som kan hjelpe deg med å gjenkjenne nettsteder som selger falske produkter.

Vi tilbyr også skjemaer som forbrukere og merkeeiere kan bruke til å rapportere misbruk – disse befinner seg i brukerstøtten for individuelle produkter (se alle Googles brukerstøtter) og omfatter følgende: