Slik hjelper vi deg med å komme identitetstyveri til livs

Google bruker en rekke teknologier for å beskytte deg mot identitetstyveri på nettet og for å påse at Google-kontoen din forblir sikker.

2-trinns bekreftelse

For å gi Google-kontoen din enda bedre beskyttelse, tilbyr vi brukerne våre 2-trinns bekreftelse. Med dette verktøyet får du et ekstra lag sikkerhet for kontoen din: Nå kreves det ikke bare et passord, men også en bekreftelseskode, for å logge på Google-konto din. Selv om noen knekker, gjetter seg frem til eller på annen måte stjeler passordet ditt, kan ikke vedkommende logge på kontoen din uten å oppgi bekreftelseskoden vi sender til mobiltelefonen din. Vi tilbyr 2-trinns bekreftelse på over 50 språk og i 175 land. Finn ut mer om hvordan du kan konfigurere 2-trinns bekreftelse.

Kryptering

Google har mange skjold på plass for å beskytte personopplysningene dine mot angripere og snushaner. Vi krypterer som standard Gmail-tilkoblingen mellom datamaskinen din og Google, og dette gjør at andre ikke kan spionere på Google-aktiviteten din. Denne beskyttelsen, som kalles øktomfattende SSL-kryptering, er også på plass som standard når du er pålogget Google Disk og en rekke andre tjenester.

Advarsler om mistenkelig kontoaktivitet

Vi har varslet en rekke brukere når det har sett ut som om noe uvanlig har foregått i de respektive Google-kontoene deres. Det kan for eksempel være at en pålogging ser ut til å skje i ett land og deretter fra et helt annet land kort tid etter. Når dette skjer, får den aktuelle brukeren et e-postvarsel i Gmail-innboksen med informasjon om denne uvanlige aktiviteten. Vi ber dessuten fra tid til annen brukere om å endre passordene sine dersom vi har grunn til å tro at kontoene deres har blitt kompromittert.

Autentisering av e-post

I arbeidet med å bekjempe misbruk og holde innboksen din fri for nettsøppel, bruker Gmail e-postautentisering for å avgjøre om en e-post faktisk kommer fra adressen den ser ut til å være sendt fra. Alle aktive Gmail-brukere – og de som er i kontakt med dem – blir automatisk beskyttet mot trusler rettet mot de personlige og finansielle opplysningene deres.

Beskyttelse mot nettsøppel

Gmail beskytter deg mot nettsøppel og e-poster med skadelig innhold. Gmail behandler milliarder av e-poster hver dag, og har en enestående merittliste for å beskytte brukere mot nettsøppel – mindre enn 1 % av alt nettsøppelet i Gmail ender opp i noens innboks. Når en nettsøppelspreder sender av gårde en ny type søppelpost, har som regel systemene våre identifisert og blokkert den fra Google-kontoer innen få minutter. Dette reduserer risikoen for at nettsøppel som kan skade datamaskinen eller prøve å stjele personopplysningene dine, faktisk lykkes.