De første stegene

Rask å implementere, og enkel å bruke. Følg en kort fremgangsmåte for å introdusere Chromebook til de ansatte.

Finn ut mer

Apper

Optimalisert for å kjøre nettprogrammer og andre nettleserbaserte forretningsverktøy. Se noen av de mest populære programmene.

Finn ut mer

Mestring av det grunnleggende

Enkel og elegant, men full av potensiale. Finn ut hvordan du får mest mulig ut av Chromebook.

Finn ut mer

De første stegene

Det er enkelt å komme i gang med Chromebook, enten du er IT-administrator eller nyansatt. Ettersom det å bruke en Chromebook minner om å bruke Chrome-nettleseren, er det ingen bratt læringskurve som stopper arbeidet. Den nettbaserte administrasjonskonsollen gjør det enkelt å administrere Chromebook-parken.

Har du spørsmål om bruk eller administrasjon av Chromebook?

Les vanlige spørsmål

Startveiledning

Chromebook fungerer flott i de fleste IT-miljøer. Bruk sjekklisten for å finne ut om Chromebook passer i organisasjonen din.

Kjøp

Chromebook kan kjøpes direkte fra Google. Kontakt salgsavdelingen for å få mer info eller for å kjøpe.

Implementering

IT-administratorer kan konfigurere og administrere Chromebook via en nettbasert konsoll. Bruk detaljerte implementeringsinstruksjoner for å komme i gang.

Bruk

Åpne Chromebook og logg deg på, så er du klar! Bruk den nyttige startveiledningen for å få hjelp underveis.

Tilbake til toppen

Apper

Programmer for små bedrifter

Produktivitetsprogrammer

Programmer for organisasjoner

Tilbake til toppen

Del Chromebook med kolleger, kunder eller familien

Når du eller en kollega logger på en Chromebook, får dere hver deres egentilpassede opplevelse. Chromebook-funksjonene for deling omfatter følgende:

Bruk gjestesurfing – en modus som lar brukere surfe på nettet anonymt, uten å logge seg på.Nettbaserte konfigurasjoner lar administratorer slå av gjestesurfing eller kontrollere hvem som kan logge på en bestemt Chromebook

Konfigurering av Google Cloud Print

Bruk Google Cloud Print til å skrive ut fra Chromebooken til nettsky-klare skrivere, enten du er på kontoret eller et annet kontinent. Med Google Cloud Print kan du gjøre følgende:

skrive ut til en nettsky-klar skriver, eller en vanlig skriver som er koblet til en Windows-maskin eller Mac og kjører nettleseren Chrome

dele skriveren din på en sikker måte med hvem du vil, like enkelt som du kan dele et dokument fra Google Dokumenter

skrive ut alle typer filer fra Chromebook ved å trykke på Ctrl + P (merk: Du må først konfigurere skriveren din og knytte den til kontoen din)

Finn ut mer om Google Cloud Print.

Opplasting av bilder og filer

Med Chromebook er filene dine bare ett klikk unna nettskyen. Sånn laster du raskt opp filer fra Chrome-enheten:

Sett inn USB-stasjonen eller minnekortet i riktig Chromebook-spor, så åpnes filene automatisk i en ny fane.

Hvis du vil laste opp bilder, velger du bildene dine, klikker på «Last opp til Google+» og velger deretter et eksisterende album eller oppretter et nytt.

Finn ut mer om nedlasting og administrering av filer på Chromebooken.

Videonettprat eller taleanrop

Fra første gang du logger på, er Chromebook klar for videonettprat, taleanrop og Hangouts. Funksjoner for video- og taleprat omfatter følgende:

Hangouts er forhåndsinstallert på Chromebook og integrert med Gmail og Google+.

Et innebygd webkamera og mikrofon fungerer uten noen nedlasting eller programtillegg. Du kan enkelt starte en gratis videonettprat ved å åpne en nettpratrute i Gmail eller Google+ og klikke på videonettprat-ikonet.

Finn ut mer om bruk av Hangouts.

Konfigurering av Wi-Fi eller aktivering av 3G

Med Chromebook kan du holde kontakten når som helst og hvor som helst. Enten du er på Wi-Fi eller bruker 3G-tilkobling (tillegg), kan du gjøre følgende:

Koble raskt til et Wi-Fi-nettverk ved å klikke på Wi-Fi-ikonet.

Klikk på «Aktivér mobildata» på en Chromebook utstyrt med 3G for å bruke gratiskvoten din av mobilt bredbånd.

velge et abonnement med forhåndsbetaling av bruk fra en leverandør av trådløstjenester for Chromebook for å få tilgang til enda mer mobildatabruk, eller sette inn et internasjonalt SIM-kort for tilkobling i andre land

Tilpassing av Chromebooken din

Chromebook-enheter gir deg en personlig tilpasset nettopplevelse hver gang du logger på. Sørg for at opplevelsen blir personlig ved å tilpasse Chrome-enheten din med følgende alternativer:

Temaer – Gi opplevelsen din på nettet et helt nytt utseende ved å installere ett av tusenvis av temaer fra profesjonelle kunstnere eller ved å lage egne temaer for bedriften.

Valg av søkemotor – Angi søkemotoren du bruker til å få nytte av nettet, enten det er Google eller et egendefinert verktøy for å søke i selskapets filer.

Endre profilbilde – Ta et nytt profilbilde eller velg fra ferdige alternativer ved å klikke på verktøymenyen og velge Mine ting-fanen på Innstillinger-siden.

Hurtigtaster – trykk på Ctrl + Alt + ? på Chromebooken for å se alle hurtigtastene som kan hjelpe deg med å surfe enda raskere på nettet.

Fullt utbytte av Chrome

Chromebook kjører Chrome, verdens mest populære nettleser. Chrome har mange funksjoner som hjelper deg med å jobbe enda mer produktivt på nettet.

Søkefelt – Skriv inn en nettadresse, sett bokmerke på en side, eller søk på nettet, et bestemt nettsted eller firmaets intranett – alt ved å skrive i søkefeltet øverst i nettleseren.

Instant – Se resultater og nettsider før du er ferdig å skrive, til og med uten å trykke på Enter, ved å aktivere Instant. Dette gjøres ved å klikke på Alternativer i verktøymenyen i Chrome.

Oversetting – Du kan umiddelbart oversette en hel nettside ved å klikke på «Oversett» i fanen som vises når du går til en side som står på et annet språk.

Utvidelser – Legg til flere funksjoner og mer funksjonalitet til Chromebooken ved å finne og installere utvidelser fra Chrome Nettmarked.

Synkronisering – Tilpass hva som synkroniseres mellom Chromebooken og andre datamaskiner som bruker Chrome-nettleseren: bokmerker, temaer, utvidelser, programmer og innstillinger.

Alltid banebrytende teknologi

Chromebook er konstruert for å bli stadig bedre over tid, takket være automatiske oppdateringer som gir deg den nyeste versjonen av Chrome-operativsystemet – nye versjoner omtrent hver annen måned. Slik får du med deg det aller nyeste i Chrome-verdenen:

bytt fra den stabile kanalen til beta- eller utviklingskanalene for å bruke en versjon av operativsystemet som ligger enda mer i forkant av utviklingen

les de siste oppdateringene om ny Chrome-funksjonalitet på Google Chrome Releases-bloggen

bytt til utviklermodus på Chromebooken for å teste dine egen versjon av operativsystemet

Tilbake til toppen