Elder Wisdom Circle

Elder Wisdom Circle oppretter kontakt mellom eldre frivillige og rådsøkende ungdom gjennom Grantspro-programmet.

Markedsføringsmål

  • Finn personer som har bruk for rådgivning
  • Nå ut til potensielle frivillige og støttespillere
  • Promoter rådgivningsspalter

Resultatberegninger

65 %

rådsøkende som er nådd

71 %

økt trafikk til nettstedet

15 %

donasjoner på nettet og registreringer som frivillige

Rask oversikt

Sted: Nord-Amerika www.elderwisdomcircle.org

Formål

Elder Wisdom Circle er et nettbasert program som setter personer over 60 år i kontakt med yngre mennesker som trenger hjelp og råd. Målet til EWC er å gi ungdom nyttig veiledning og samtidig gjøre at de ser de eldre med nye øyne. Målsetningen for de eldre er å skape en organisasjon der de føler seg godtatt, nyttige og verdsatt.

Markedsføringsmål

Et av hovedmålene til EWC er å finne unge mennesker som trenger rådgivning og kloke ord fra besteforelderfigurer. Dessuten ønsker EWC å nå ut til potensielle støttespillere som kanskje eller kanskje ikke kjenner til organisasjonens unike modell – i håp om at de blir frivillige eller donerer penger. Organisasjonens grunnlegger og direktør, Doug Meckelson, visste at målgruppen av unge som trenger rådgivning, i stor grad finnes på nettet, og derfor begynte han tidlig å bruke Google Ad Grants-programmet. Den vellykkede kampanjen oversteg raskt standardbudsjettet på USD 10 000 i måneden. På grunn av organisasjonens sterke kontoresultater, overbevisende strategi og positive samfunnsvirkninger fikk EWC bli med i Grantspro-programet, og organisasjonen fikk dermed et økt budsjett på USD 40 000 i måneden. Doug brukte Analytics og la merke til at stadig flere besøkende på nettstedet kom fra mobilenheter – 17 % mot 8 % året før. I november 2013 oppgraderte Doug dermed til et mobiloptimalisert nettsted for å holde tritt med målgruppens økende bruk av mobilenheter.

Effekten av Google Ad Grants

Som Grantspro-mottaker bruker Doug Analytics og konverteringssporing for å spore trender og ta veloverveide beslutninger. Han har dessuten lagt merke til at det meste av trafikken til organisasjonens nettsted stammer fra Google Ads-kampanjene. I fjor var 71 % av alle besøkende og 65 % av alle rådsøkende henvist fra Google Ads. Med Grantspro nådde EWC ut til 240 % flere støttespillere det siste året sammenlignet med antallet henvisninger som var mottatt med standardbudsjettet. Dermed kunne EWC hjelpe 8000 flere personer som trengte rådgivning, og de eldre fikk ytterligere 12 000 timer med frivillig arbeid. I tillegg kom 15 % av donasjonene og 15 % av søknadene om å bli frivillig fra brukere som hadde oppdaget EWC via Google Ads. Med det økte Grantspro-budsjettet overveier Doug nå hvordan det er mulig å målrette på en bedre måte mot personer som søker hjelp fra andre land, siden EWC så langt har hatt størst nedslagsfelt i Nord-Amerika. For å sikre at det økte budsjettet brukes på best mulig måte, bruker han Analytics for å finne kilder til trafikk og effektive søkeord, og han optimaliserer jevnlig kampanjene ut fra disse dataene.

«Hvis det ikke hadde vært for Google Ads-kampanjer, hadde Elder Wisdom Circle sannsynligvis ikke eksistert særlig lenge. Det finnes ikke noe reklamealternativ for den ideelle organisasjonen vår som kunne vært like effektivt.»
Doug Meckelson, grunnlegger og leder, Elder Wisdom Circle