De første stegene

Rask å implementere, og enkel å bruke. Følg en kort fremgangsmåte for å introdusere Chrome-enheter til studenter og lærere.

Finn ut mer

Utdanningsprogrammer

Optimalisert for nettprogrammer og andre nettleserbaserte læringsverktøy. Utforsk noen av utdanningsprogrammene for Chrome-enheter.

Finn ut mer

Grunnleggende læring

Et enkelt og intuitivt, men likevel kraftfullt læringsverktøy. Finn ut hvordan studentene dine kan få mest mulig ut av Chrome-enheter.

Finn ut mer

De første stegene

Det er enkelt å komme i gang med en Chrome-enhet, enten du er IT-administrator, lærer eller student. Du slipper bratte læringskurver, og kan raskt begynne å lære, undervise og dele. Administrasjonskonsollen på Internett gjør det enkelt å administrere en gruppe Chrome-enheter.

Har du spørsmål om hvordan det fungerer å bruke en Chrome-enhet eller administrere en gruppe maskiner?

Les vanlige spørsmål

Startveiledning

Chrome-enheter fungerer flott i de fleste læringsmiljøer. Bruk sjekklisten for å finne ut om Chrome-enheter passer for utdanningsinstitusjonen din.

Kjøp

Chrome-enheter er tilgjengelige for salg direkte fra Google. Kontakt salgsavdelingen for å få mer informasjon eller legge inn en bestilling for utdanningsinstitusjonen din.

Implementering

Skolens IT-administratorer kan konfigurere og administrere Chrome-enheter via nettet. Bruk de detaljerte instruksjonene for implementering for å komme i gang.

Bruk

Start opp en Chrome-enhet på sju sekunder, logg deg på og kom i gang med læringen! Bruk den nyttige startveiledningen for å få hjelp underveis.

Tilbake til toppen

Utdanningsprogrammer

Du slipper å installere programvare på Chrome-enheter – på Internett har du tilgang til nettprogrammer og et enormt utvalg av utdanningsnettsteder og -verktøy.

I Chrome Nettmarked finner du mange programmer for opplæring og undervisning. Administratorer kan forhåndsinstallere Chrome-programmer og -utvidelser for studenter og lærere. De kan også forhåndsinstallere tre spesifikke programpakker for barneskoler, ungdomsskoler og videregående skoler, slik at elever på ulike klassetrinn kan bruke programmene med en gang når de logger seg på. Programpakkene fra Chrome Nettmarked inneholder en samling populære programmer om ulike emner.

Her er et utdrag. Se en fullstendig liste

Barneskole

Ungdomsskole

Videregående skole

Administratorer kan også blokkere uønskede programmer, nettsteder og utvidelser på alle Chromebook-enhetene.

Tilbake til toppen

Deling av Chromebook mellom studenter og lærere

Når en student eller lærer logger seg på en Chrome-enhet, tilpasses opplevelsen umiddelbart til den aktuelle brukeren. Delingsfunksjonene for Chrome-enheter omfatter blant annet følgende:

Nettbasert tilgang til brukerens programmer, samarbeidsverktøy, oppgaver og annet innhold – det eneste som kreves er pålogging.

Konfigurasjon på Internett som lar administratorer deaktivere gjestemodus eller kontrollere hvor mange som logger seg på en bestemt Chrome-enhet.

Konfigurering av Google Cloud Print

Studenter og lærere kan enkelt dele skriverne i klasserommet. Med Google Cloud Print kan du gjøre følgende:

skrive ut til en nettsky-klar skriver eller en vanlig skriver som er koblet til en Windows-maskin eller Mac og kjører Google Chrome

Del skriveren din på en sikker måte med studenter eller lærere like enkelt som du deler dokumenter fra Google Dokumenter.

Skriv ut enhver filtype fra en Chrome-enhet ved rett og slett å trykke på Ctrl + P (vær obs på at du først må konfigurere skriveren og knytte den til kontoen din).

Finn ut mer om Google Cloud Print.

Enkel opplasting av oppgaver og filer

Med en Chrome-enhet er filene dine bare ett tastetrykk unna nettet. Studenter og lærere kan følge denne fremgangsmåten for å laste opp raskt fra en Chrome-enhet:

sett inn en USB-enhet eller et minnekort, så åpnes filene automatisk i en ny fane

last opp bilder ved å velge bildene og klikke på Last opp til Picasa, og deretter velge et eksisterende album eller opprette et nytt

finn ut mer om nedlasting og administrering av filer på en Chrome-enhet

Konfigurering av Wi-Fi eller aktivering av 3G

Chrome-enheter er utformet slik at studenter og lærere kan holde kontakten når som helst og hvor som helst. Enten de er på Wi-Fi eller bruker en Chrome-enhet med 3G, kan de gjøre følgende:

Tilpass Chrome-enheten din

Chrome-enheter gir studenter og lærere en personlig tilpasset nettopplevelse hver gang de logger seg på. Hjelp studentene med å tilpasse Chrome-enhetene sine ved å bruke noen av følgende alternativer:

Fullt utbytte av Chrome

Alt studentene og lærerne gjør på en Chrome-enhet, gjør de kanskje allerede i Chrome-nettleseren. Chrome har mange funksjoner som hjelper studenter og lærere med å bruke nettet på en mer effektiv måte. Følgende er eksempler på slike funksjoner:

Søkefelt – Skriv inn en nettadresse eller sett bokmerke på sider. Søk på nettet, et bestemt nettsted eller skolens intranett bare ved å skrive i søkefeltet øverst i nettleseren.

Instant – Se resultater og nettsider før du er ferdig å skrive, til og med uten å trykke på Enter, ved å aktivere Instant-funksjonen. Dette gjøres ved å klikke på Alternativer i innstillingsmenyen i Chrome.

Oversetting – Du kan umiddelbart oversette en hel nettside ved å klikke på «Oversett» i nettleserfanen som vises når du går til en side som står på et annet språk.


Utvidelser – legg til flere funksjoner og mer funksjonalitet til Chrome-enheter ved å finne og installere utvidelser fra Chrome Nettmarked.

Forhåndsvisning av kommende endringer i Chrome OS

Chrome-enheter er skapt for å bli bedre over tid, takket være automatiske oppdateringer som gir studenter og lærere den nyeste versjonen av Chrome-operativsystemet så snart det oppdateres (vanligvis hver sjette uke). Administratorer kan velge å kontrollere hvor ofte enheter skal oppdateres. Slik ser du hvilke endringer som er på trappene:

bytt fra den stabile kanalen til beta- eller utviklingskanalene for å bruke en versjon av operativsystemet som ligger enda mer i forkant av utviklingen

les de siste oppdateringene om ny Chrome-funksjonalitet på Google Chrome Releases-bloggen

Tilbake til toppen