Her kan du administrere dine samtykker for bruk av cookies/ informasjonskapsler på matprat.no

Følgende cookies brukes på MatPrat

Her finner du teknisk beskrivelse av de ulike typene data vi samler og bruker.

Hopp til hovedinnhold
matprat logo
Paprikasaus

Paprikasaus

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. grillet rød paprika (kan kjøpes ferdig på glass)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl varm grønnsakbuljong (utblandet)
  • 50 g margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
Del

Oppskriftsintroduksjon

kommentarer (0)
Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

I denne paprikasausen kan du velge grillet paprika fra glass, eller grille dine egne. Velg farge på paprikaen etter hvilken farge du vil ha på sausen.

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Ingredienser

porsjoner
  • 3 stk. grillet rød paprika (kan kjøpes ferdig på glass)
  • 2 stk. sjalottløk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl varm grønnsakbuljong (utblandet)
  • 50 g margarin
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Slik gjør du

  1. Finkutt paprika, sjalottløk og hvitløk og fres det raskt i olje
  2. Ha i vann + buljong og la alt småkoke 5-10 minutter
  3. Del smøret i terninger og ha det i sausen mens du hele tiden rører. Smøret tykner sausen og gir den en avrundet og god smak. Kjør sausen glatt med en stavmikser og smak til med salt og pepper. Det er godt å ha i litt friske urter i en slik saus, men sausen blir utmerket også uten.

Del

Vurder oppskriften

Din vurdering

Vil du ombestemme deg? Gi en ny vurdering!

 

Kommentarer

Ingen har kommentert enda. Bli den første!

    For å skrive en kommentar må du være logget inn.

    Flere yummy ideer til deg!

    Andre ting du kanskje synes er interessant

    version:11.21.1.8570, server:MP-PRD-WEB14 16.04.2024 21:52:28