Populære sporter
All sport
Vis alt

Europas mest offensive keeper: – Glem Manuel Neuer

Christine Skarstein Olsen

Oppdatert 02/10/2018 klokken 18:38 GMT+2

Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen er Europas mest offensive målvakt.

Eirik Holmen Johansen

Foto: Scanpix

  • Se Rosenborg - Sandefjord søndag 7. oktober kl. 18.00 på Eurosport Player og Eurosport Norge
I FotballMandag presenterte Eurosports Petter Bø Tosterud noen oppsiktsvekkende tall på Sandefjord-keeper Eirik Holmen Johansen. Han har en veldig offensiv spillestil og er den keeperen i Eliteserien som har hatt flest opptredener utenfor 16-meteren denne sesongen.
– Jeg husker første serierunde denne sesongen da Sandefjord spilte borte mot Molde at Eirik Holmen Johansen hadde en veldig offensiv keeperstil som han viste frem i den kampen. Han kom fra New York City FC og vi var litt spente på hvordan han utviklet seg der. Vi så også i helgens kamp mot Odd at han nok en gang var ute på tur og engasjerer seg utenfor 16-meteren, sier Tosterud.
Og i akkurat helgens kamp mot Odd fikk han sin opptreden nummer 41 utenfor 16-meteren på 23 kamper. Dette utgjør et snitt på 1,78 per kamp.
– Noen ganger går det fint, andre ganger går det ikke fullt så fint, men han har altså en så ekstremt offensiv keeper-stil at vi kan glemme Manuel Neuer, vi kan glemme Marc-André ter Stegen, vi kan glemme Hugo Lloris når det gjelder de som er mest aktive utenfor 16-meteren i Europa, legger han til.
Se intervjuet og diskusjonen her (saken fortsetter under videoen):

Liker å være offensiv

På listen har Tosterud sammenlignet Holmen Johansen med flere keepere i store klubber i Europa. Marko Dmitrovic som spiller for Eibar og Allison Becker for Roma, ligger på henholdsvis andre og tredjeplass.
– Jeg liker å være en offensiv keeper og hjelpe backlinjen bak der med å dekke opp bakrommet, jeg setter det ganske høyt i spillet mitt, sier Eirik Holmen Johansen.
Han tror at grunnen til at han topper listen er at laget står veldig høyt på banen.
– Da blir det mer rom bak og jeg synes vel egentlig vi har løst det veldig bra i hele år. Det har jo vært et par sånne halvveis situasjoner, men når det er 40 situasjoner så blir det noen som blir sånn nesten, sier han.
Eurosports Eliteserie-ekspert trekker frem noe som er et utviklingspotensialet for keeperen.
– Det jeg gjerne skulle sett mer av fra Holmen Johansen er feltarbeid. Altså å gå ut å hente ballen med hendene, for der synes jeg ikke han er offensiv nok og der synes jeg ikke han hjelper backlinjen sin. Det har det vært mange eksempler på gjennom året, så der har han et utviklingspotensialet, sier Gauseth.
Sandefjord ligger på direkte nedrykksplass med kun 15 poeng etter 24 serierunder. Neste kamp er mot Rosenborg søndag 7. oktober kl. 18.00. Kampen kan du se på Eurosport Player og Eurosport Norge.
Sett denne?
Gjør som 3 millioner brukere på appen
Hold deg oppdatert på siste nytt, resultater og livesport
Last ned
Del denne artikkelen
Reklame
Reklame