Deaktivere Bixby-knappen på Samsung-telefoner

Nå kan du slå av Bixby-knappen

…men du får ikke lov til å bruke den til andre ting i stedet.

KAN SLÅS AV: Nå lar Samsung brukerne slå av Bixby-knappen. Foto: Pål Joakim Pollen
KAN SLÅS AV: Nå lar Samsung brukerne slå av Bixby-knappen. Foto: Pål Joakim Pollen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

De siste månedene har Samsung lansert årets Galaxy- og Note-telefoner i 8-serien, altså Galaxy S8/S8+ og Note 8, som alle fikk gode skussmål her på Dinside.

En ting vi dog fant mer til irritasjon enn nytte, var den dedikerte Bixby-knappen. Blant nyhetene i Samsungs åtterrekke er nemlig en egen personlig assistent, Bixby, som kan vise nyttig informasjon og besvare stemmekommandoer på samme måte som Siri og Googles egne assistent.

Og for kjapt å få tilgang til Bixby uansett hva du driver med på telefonen, eller om den er låst, har telefonene en egen knapp rett under volumknappene for å aktivere den.

Den kom vi støtt og stadig borti når vi trakk telefonen opp fra lomma, slik at Bixby startet opp i tide og utide.

Oppdatering lar deg deaktivere knappen

Vi er tydeligvis ikke alene om å irritere oss over dette, for i den siste oppdateringen av Bixby har Samsung nå gitt brukerne muligheten til å deaktivere Bixby-knappen.

Bixby er fremdeles tilgjengelig ved å sveipe mot høyre når du står på hjemskjermen, og du kan fortsatt holde Bixby-knappen inne et halvsekund for å aktivere stemmefunksjonen, men du slipper i det minste at Bixby-appen åpnes i tide og utide.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.