Blokker uønskede anrop i iOS 10

Denne funksjonen skal beskytte deg fra plagsomme telefonsamtaler

Anrops-ID via tredjepartsapper.

INNEBYGD ANROPS-ID: Apple lar tredjepartsapper identifisere innkommende anrop på iPhone. Foto: Kirsti Østvang
INNEBYGD ANROPS-ID: Apple lar tredjepartsapper identifisere innkommende anrop på iPhone. Foto: Kirsti Østvang Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Oppdatert 23.02.2017: På Android har det lenge vært mulig å installere apper som kan avsløre hvem det er som ringer deg når du ikke har lagret nummeret i kontaktlista.

En uvurderlig funksjon som gjør at du slipper å ta telefonen når plagsomme telefonselgere, eller andre du egentlig ikke vil snakke med, ringer deg.

Da Apple lanserte iOS 10 høsten 2016, var en av nyhetene en nummeropplysningsfunksjon som gjør det mulig å bruke tredjepartsapper til «å oppdage og blokkere spamoppringninger», som selskapet selv skriver på sine supportsider.

Funksjonen tilsvarer altså ikke helt den du kan få på Android, men lar tredjepartsapper sjekke nummeret som ringer mot sin egen database med telefonselgere, svindlere og andre du ikke nødvendigvis har lyst til å snakke med.

Bruk Gulesider eller TrueCaller

Mot slutten av 2016 ble GuleSider-appen oppdatert med støtte for den nye anrops-ID-funksjonen. Nummeropplysningsappen TrueCaller fikk det enda litt før.

Med en eller begge disse appene installert på din iPhone, bør det bli enda litt lettere å holde de plagsomme innringerne unna.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.