Stor test av skalljakker

Skalljakker for helårsbruk

Dette er testen for deg som ser etter en skalljakke som kan brukes hele året.

FOSSE-TESTEN: Test av vanntetthet gjorde vi under fossen. De beste jakkene holdt oss tørre her. Foto: Arnt Flatmo
FOSSE-TESTEN: Test av vanntetthet gjorde vi under fossen. De beste jakkene holdt oss tørre her. Foto: Arnt Flatmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Vi har testet jakker for allsidig bruk. Jakkene skal kunne brukes til ulike aktiviteter slik som fottur, topptur, sykling og ski. Vi har satt et pristak på 5000 kroner, og da har vi tatt utgangspunkt i markedspris.

På topp og bunn i skalljakketesten

Det er et bra nivå på jakkene i denne testen. Alle leverer bra på vann- og vindtetthet. Likeledes er de ganske like når det kommer til pusteevne. Det betyr at det er de tekniske løsningene, vekt og isolasjonsevne som skiller dem fra hverandre. Det er tre jakker som peker seg ut: Haglöfs, Norrøna og Klättermusen. Haglöfs og Norrøna er klare valg når du skal ha en jakke for alle årstider. De er lette, samtidig som de står godt imot været. Klättermusen er i tyngste laget, men leverer suverent når været er riktig dårlig. Hovedårsaken til at vi finner Arcteryx på bunnen er at den er uten lufteåpninger og en jakke egnet for lettere bruk i forhold til de andre skalljakker i samme prisklasse.

Kriterier

Vi er nøye når vi tester skalljakker. Derfor har vi en egen artikkel om kriteriene og testpanelet bak skalljakketesten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.