Slik kan menn bli mer fruktbare

Frykter du for kvaliteten på sæden din, er du ikke alene.

LØSKRUTT I PUNGEN: Hyppig sex rundt eggløsning er ikke veien å gå får å bli gravid, mener androlog Ken Purvis. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com
LØSKRUTT I PUNGEN: Hyppig sex rundt eggløsning er ikke veien å gå får å bli gravid, mener androlog Ken Purvis. ILLUSTRASJONSFOTO: www.colourbox.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På nettet florerer det av råd, tips og veiledninger for hvordan fruktbarheten hos menn kan forbedres. Men kvaliteten på sæden har ikke mye å si.

Stress senker sjansene Det første steget til økt fruktbarhet hos menn starter i hodet, skal vi tro landets fremste ekspert på menns fruktbarhet.

- Ikke ha sex som kaniner i eggløsningsperioden hos kvinnen. Det ender ofte med blårøyk, stress og ingen graviditet, sier androlog Ken Purvis til foreldre.no.

Spar opp sæd Han mener det er mye bedre å bruke tid, og at mannen sparer opp sæd i noen dager, for å ikke brenne kruttet med hyppig sex i kvinnens eggløsningsperiode.

- Sædcellene kan leve i kvinnen i to til tre dager, så det er ingen grunn til å stresse for mye med å treffe nøyaktig på eggløsningen, sier Purvis.

Når graviditet uteblir, skyldes det i en tredel av tilfellene at mannens evne til å befrukte kvinnen er nedsatt, ifølge Norsk Helseinformatikk.

Røyking kan skade sædcellene Ny forskning fra Folkehelseinstituttet viser at skadelige kjemikalier, som blant annet finnes i sigarettrøyk, grillos og dieseleksos, kan være en årsak til at menns sædkvalitet er blitt dårligere med årene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.