Line Andersen saksøker NRK:

Sjakk-kollega: - Formidabelt dyktig dame

Line Andersens (47) kollegaer i NRKs sjakkstudio kaller konflikten mellom henne og NRK for trist.

NRK-DUO: Line Andersen og Torstein Bae avbildet i forbindelse med NRKs sjakksendinger under VM i 2014 mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand. Foto: Cornelius Poppe / NTB
NRK-DUO: Line Andersen og Torstein Bae avbildet i forbindelse med NRKs sjakksendinger under VM i 2014 mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand. Foto: Cornelius Poppe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Onsdag kom nyheten om at Andersen og NRK møtes i tingretten 18. mai, etter at Andersen har saksøkt sin arbeidsgiver.

I sluttinnlegget kom det fram at Andersen mener det er en ulovlig endringsoppsigelse fra NRK etter at hun ble tatt av skjermen, og mener det er «et klart element av degradering og ydmykelse».

Fra NRKs side kommer det fram at begrunnelsen for omplasseringen av programlederen er at hun skal ha skapt uro og konflikt over flere år i NRK-sporten. De hevder at det høsten 2019 oppsto en konflikt mellom Andersen og flere ansatte i sjakkredaksjonen, og at situasjonen var uholdbar for de ansatte.

Line Andersen skriver i en melding til Dagbladet at hun ikke ønsker å kommentere beskyldningene.

Flott samarbeid

Andersen ble i 2019 tatt av sjakksendingene som hun hadde ledet i flere år.

Dagbladet har vært i kontakt med flere av sjakkprofilene som har vært i studio med Andersen.

- Mitt samarbeid med henne har vært veldig flott, og det er klart hun er en formidabelt dyktig dame. Det er jo åpenbart en trist sak for alle at man ender opp i en sånn tvist. Det er jeg sikker på at alle kan skrive under på uansett ståsted, sier Bae til Dagbladet, men ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.