Petter Northug imponerer som kommentator i Tour de Ski

En TV-stjerne er født

Petter Northug bak mikrofonen er nesten like bra som i løypa.

TOPP FRA STUDIO: Petter Northug leverte som TV-kommentator fra Tour de Ski. Foto: Håvard Solem, TV 2.
TOPP FRA STUDIO: Petter Northug leverte som TV-kommentator fra Tour de Ski. Foto: Håvard Solem, TV 2. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TIDENES største skiunderholder er på en ny plass i livet, og vet det. Sirkusteltet er pakket ned. Petter Northug har gått bare noen få meter fra den store scenen i mix-zone og satt seg bak mikrofonen til TV2 i en container rett ved. Men avstanden føles allerede lang.

Det er en annerledes Petter som forklarer hva som har skjedd i løypa. Den tidvis stygge spiten er borte; uten at det drar ned underholdningsverdien. Bak mikrofonen er han morsom, trygg og selvsagt sylskarp på detaljene som avgjør i sporet.

Få har et skihode som ham. Før brukte han det til å gå inn en karriere som nesten er uten sidestykke i norsk langrennshistorie. Nå kan han bruke denne kunnskapen til et enda lenger yrkesliv som sportskommentator.

For om noen har vært i tvil; nå er en TV-stjerne født.

DU skjønner forskjellen på Petter før og nå idet Calle Halfvarssons navn flyr gjennom studio på enda en sørgelig dag for svensk herrelangrenn. Calle var selvsagt uheldig før dagens sprint og kom ikke til start i kvartfinalen på grunn av en ødelagt arm.

En slik mulighet ville Petter som aktiv aldri latt gå fra seg. Ingen ble hogd i filler som denne trivelige svenske snublefoten, men nå hørte du ikke et eneste unødvendig stygt ord.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.