Stines pappa 35 meter unna da jentene ble drept

KRISTIANSAND (Dagbladet): Stine Sofies (8) pappa, Jostein Sørstrønen, gikk i Baneheia og lette etter datteren og venninnen, og var bare 35 meter unna da de to ble mishandlet og drept. Dobbeltdrapssiktede Jan Helge Andersen (19) har forklart at ugjerningene pågikk i en times tid.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Selv om pappaen var kloss i nærheten, var det komplett umulig for ham å kunne hjelpe jentene.

De uhyggelige overgrepene mot Stine Sofie Sørstrønen og Lena Sløgedal Paulsen (10) skjedde nemlig på et svært øde og lite tilgjengelig sted rett over gangveien mellom bydelen Grim og badevannet 3. Stampe i Baneheia. Terrenget er svært kupert.

Fra gangveien er det umulig å få øye på åstedet. Den tette vegetasjonen dempet også lydene fra åstedet.

Rett forbi likene

Under leteaksjonen om formiddagen lørdag 20. mai gikk begge fedrene til drapsofrene og storebroren til Stine Sofie rett forbi stedet der barnelikene lå skjult.

Like ved drapsstedet fant de den halvannenliters Siesta-brusflaska som jentene hadde tatt med seg på badeturen. Flaska ble seinere innlevert til politiets operative uteledelse, som organiserte leteaksjonen fra parkeringsplassen ved Svarttjønnveien.

Trass i at brusflaska sto oppført på savnetsignalementet, var det ingen som reagerte på funnet av den svært spesielle flaska som ikke selges i Kristiansand-området.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.