Snur i flaggsaken: Nå får de gå med regnbueflagget i 17. mai-toget i Skien

Nå får man lov til «å vifte med flagg av alle typer» i borgertoget i Skien.

TIL TOPPS: Nå blir det likevel anledning til å vifte med regnbueflagget i 17. mai-tog i Skien.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TIL TOPPS: Nå blir det likevel anledning til å vifte med regnbueflagget i 17. mai-tog i Skien. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Skeiv Ungdom, både lokalt og nasjonalt, reagerte sterkt da det ble kjent at de ikke fikk lov til å ha med regnbueflagget i borgertoget i Skien i morgen.

Lederen for 17. mai-komiteen i Skien kommune, Kristoffer Skaate, forklarte flaggforbudet med at de ikke ønsket noen politisk agenda i toget, noe de hadde opplevd at noen gjorde seinest i fjor.

Har snudd

Men etter at Dagbladet omtalte saken har kommunen snudd. Nå får Skeiv Ungdom, og alle andre som måtte ønske, gå med regnbueflagget i borgertoget.

I dag har ordfører Hedda Foss Five i Skien kommune sendt følgende e-post til Skeiv Ungdom:

«Takk for at dere vil være med og bidra til 17. mai-festen i Skien. Ordfører Hedda Foss Five og 17. maikomiteen ønsker at alle skal få feire nasjonaldagen ved å kle seg i det fineste de har, spise den beste maten de vet og vifte med flagg av alle ulike typer. Å hylle grunnloven må gjøres fra hjertet, og vi ønsker å slippe løs for fest og glede på 17. mai».

- Det er kjempegledelig at kommunen nå tar ansvar. Vi gleder oss til å stille med regnbueflagg og feire, sier Marthe Øvrum, leder for Skeiv Ungdom nasjonalt, til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.