Siv Jensen inviterte seg selv til Oslo-sykehjem. Da troppet byråden opp

Private Ullernhjemmet er et av Oslos mest populære. Nå kjemper de private driverne for å forlenge kontrakten. Alt henger på valget.

SLAGET: En av valgkampens store saker blir kampen om de kommunale tjenestene innen barnehage og eldreomsorg. På Ullern i Oslo driver private Norlandia fram til 1. juni. Det beste de kan håpe på er et nytt år. Video: Jørgen Gilbrant / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ULLERNHJEMMET (Dagbladet): Frp-leder Siv Jensen og toppkandidat i Oslo Aina Stenersen er på besøk på Ullernhjemmet. Dagbladet er invitert til å bli med for å høre hvordan Oslos mest populære sykehjem drives.

Ullernhjemmet ligger som oftest på toppen når eldre og deres pårørende skal velge sykehjem i hovedstaden, men klokka tikker for Norlandia, som driver sykehjem, helsehus og dagsenter alt samlet rundt et vakkert tun med god offentlig kommunikasjon rett utenfor døren.

Kontrakten med kommunen går ut til vinteren, men allerede 1. juni skal Ap-byrådet i Oslo avgjøre om de får fortsette i ett år til. Alternativene er en lukket anbudskonkurranse der bare ideelle får delta eller at kommunen tar over driften.

Troppet opp

Det er her slaget vil stå framover. Kampen mot profitten i velferden, der Ap-byrådet styrer på Rødts nåde, og høyresidens ønske om mer konkurranse.

Nylig spurte tidligere Frp-leder Carl I. Hagen byråden hvor mye Oslo ville spare på å privatisere samtlige sykehjem i Oslo. Svaret var 144,5 millioner kroner. Men mesteparten av besparelsen hos de private ville vært dårligere pensjonsordninger for de ansatte, kontret byrådet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.