Se, første ulv i by'n på 100 år

Ble filmet av politiet på bru i Fredrikstad.

SJELDENT: Denne videoen viser med stor sannsynlighet den første sikre obervasjonen av en ulv i Fredrikstad by på 100 år. Video: Øst politidistrikt Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Her ser du med stor sannsynlighet den første sikre observasjonen av en ulv i Fredrikstad by på 100 år. Eller noen år mer enn det.

En politipatrulje observerte pelsdyret og filmet gjennom åpen bilrute ved 03.30-tiden natt til 16. mai.

- Observasjonen og filmingen ble gjort på Seut-brua, som krysser Seut-elva en kilometer nord for Fredrikstad sentrum. Og da blir jo det foreløpige navnet Seut-ulven, sier operasjonsleder Terje Marstad i Øst politidistrikt til Dagbladet.

Videoen ble videresendt til viltnemnda i Fredrikstad. Der har vakthavende og hunde- og ulvekjenner Rolf Svendsen ett 100-prosentsvar og ett «nesten sikkert»-svar etter å ha sett opptaket om igjen og om igjen.

- 100 prosent ikke hund

Og kombinert med andre observasjoner som har kommet til viltnemndas døgnvakt.

- Dette er med 100 prosent sikkerhet ikke en hund. Det er mest trolig en ung ulv. Jeg får ta et lite forbehold om at det kan være en hybrid, altså en krysning mellom ulv og hund, sier Rolf Svendsen til Dagbladet.

Og han er klar på at det ikke er gjort noen sikre observasjoner av ulv i Fredrikstad de siste 100 åra eller drøyt det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.