Nils Dalseide

Riksmekler Nils Terje Dalseide er død

Har slitt med sykdom.

MEKLER: Nils Terje Dalseide meklet sist under forhandlingene mellom LO, NHO og YS i april. Han er nå død, 65 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
MEKLER: Nils Terje Dalseide meklet sist under forhandlingene mellom LO, NHO og YS i april. Han er nå død, 65 år gammel. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Nils Terje Dalseide er død, 65 år gammel. Dalseide har en periode slitt med sykdom.

Dalseide ble riksmekler i 2013 og har i tillegg vært sorenskriver i Sør-Østerdal tingrett siden 1992. Denne jobben har han tidvis kombinert med riksmekler-oppdraget.

Dalseide er født i Ål i Hallingdal i 1952 og har i mange år vært bosatt i Elverum.

- Høyt respektert

- Det med stor sorg vi i dag har mottatt budskapet om at riksmekler Nils Terje Dalseide har gått bort, forteller riksmeklerens faste stedfortreder Kine Steinsvik til Dagbladet.

- Dalseide har vært høyt respektert av partene i arbeidslivet, og har som riksmekler gjort en stor og viktig samfunnsinnsats. Dalseide vil bli dypt savnet av meklerne og de ansatte ved riksmeklerens kontor. Våre varmeste tanker går i dag til Dalseides nærmeste familie, sier hun.

Han har ledet flere lovutvalg og publisert flere juridiske fagartikler. Han har vært mekler hos riksmekleren siden 2004.

- Stor sorg

Arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie (H) deler Steinviks respekt for den avdøde Riksmekleren.

- Det er med sorg vi har mottatt budskapet om riksmekler Nils Terje Dalseide altfor tidlige bortgang. Nils har gjennom sin klokskap, og evne til å skape tillit mellom partene i arbeidslivet, bidratt til å løse en rekke vanskelige oppgjør i havn på en god måte, sier hun i en epost til NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.