Rapport: - Politiet lanserte teori om Viggo Kristiansens rolle i Baneheia-drapene for Jan Helge Andersen

Viggo Kristiansen begjærer saken gjenopptatt.

BANEHEIA-DØMTE:  Viggo Kristiansen begjærer saken gjenopptatt. Her to arkivbilder av Baneheia-dømte Kristiansen (t.v) og Jan Helge Andersen. Foto: Scanpix/Arkiv
BANEHEIA-DØMTE:  Viggo Kristiansen begjærer saken gjenopptatt. Her to arkivbilder av Baneheia-dømte Kristiansen (t.v) og Jan Helge Andersen. Foto: Scanpix/Arkiv Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en egenrapport fra politiet kommer det fram at det var en politileder som først lanserte en teori om Viggo Kristiansens rolle i Baneheia-drapene.

De nye opplysningene er ett av momentene som Viggo Kristiansens advokat, Arvid Sjødin, omtaler i begjæringen om gjenopptagelse av saken.

Den aktuelle samtalen fant sted rett etter pågripelsen i 2000, og foregikk mellom en politileder og Jan Helge Andersen, uten at Andersens forsvarer var til stede.

Like etterpå skrev politilederen en egenrapport om samtalen med Andersen.

Dagbladet kjenner innholdet i rapporten.

Her skriver politilederen at han snakket uformelt med Andersen, og at det var politilederen som kom inn på at de nå hadde avslørt ham.

Tok opp Viggo Kristiansen

I rapporten heter det: «Jeg forklarte for Andersen at politiet nå visste at han var en av gjerningsmennene. Jeg opplyste også Andersen om hvilke fordeler han kunne ha av å legge kortene på bordet.»

Politilederen gjorde det klart at de hadde Andersens DNA fra åstedet og var sikre på at han var en av gjerningsmennene.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.