Psykiater i retten: - Min seksuelle legning har ført meg opp i denne situasjonen

Psykiater står tiltalt for blant annet oppbevaring av mer enn 4 000 timer ulovlig videomateriale og rundt 200 000 ulovlige bilder.

OVERGREPSBILDER: En psykiater møter i retten tiltalt for oppbevaring av store mengder overgrepsbilder. Hilde Hermanrud Strand (t.v) er aktor i saken, som går i Oslo tingrett. Nini Ring (t.h.) er dommer i saken. I midten meddommerne. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix.
OVERGREPSBILDER: En psykiater møter i retten tiltalt for oppbevaring av store mengder overgrepsbilder. Hilde Hermanrud Strand (t.v) er aktor i saken, som går i Oslo tingrett. Nini Ring (t.h.) er dommer i saken. I midten meddommerne. Foto: Lise Åserud / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: prosedyre og straffepåstand er forskjøvet til torsdag.

OSLO TINGRETT (Dagbladet): Den tidligere ustraffede psykiateren fra Oslo erkjente seg skyldig i hele listen av tiltalepunkter for ulovlig oppbevaring, nedlasting og deling av overgrepsmateriale mot barn.

Psykiateren i 50-åra, som har jobbet i sentrale roller med barn og unge inntil han ble pågrepet i januar i fjor, er tiltalt for blant annet oppbevaring av mer enn 4 000 timer ulovlig videomateriale og rundt 200 000 ulovlige bilder.

Også overfor politiet har han er erkjent straffskyld.

Likte gutter, ville ikke være homofil

I Oslo tingrett onsdag innledet tiltalte sin forklaring med oppvåkning av egen seksuell legning fra 13-14 års alderen med dragning mot jevnaldrende av eget kjønn.

Han gikk til psykolog fra han var 18 til 22 år, og kom seinere i behandling hos psykolog og sexolog Thore Langfeldt.

- Av han lærte jeg å forholde meg til situasjonen slik den var. Jeg måtte erkjenne at jeg følte meg tiltrukket av gutter og unge menn, og begynte å samle bilder. Jeg ville ikke være homofil, men etablere en familie, forklarte den tiltalte psykiateren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.