Lørenskog-forsvinningen:

Polititeori: Planlagt i minst et halvt år

Politiet gransker nå månedene før Anne-Elisabeth Hagen forsvant i jakten på spor som kan kaste lys over saken – og et motiv.

SE NÅ: Dagbladet TV gir deg siste nytt om Hagen-saken. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Hva skjedde i månedene som ledet fram til 31. oktober 2018, dagen da Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem på Fjellhamar?

Da politiet fortsatt trodde at det var mest sannsynlig at den da 68 år gamle kvinnen var kidnappet, ble det gjort omfattende undersøkelser for å finne mulige spor etter kidnapperne.

De siste månedene har etterforskningen i like stor grad dreid seg om hva Tom Hagen, ektemannen som i forrige uke ble pågrepet og siktet for å ha drept sin kone, gjorde.

Levde han som normalt? Var forholdet hans til kona slik det pleide?

Eller planla han i all hemmelighet å drepe sin egen kone, slik politiet nå mener er mest sannsynlig?

Ekteskapsproblemer

For å komme til bunns i spørsmålene har politiet blant annet avhørt en rekke personer i kretsen av venner og naboer rundt ekteparet, og Ifølge Dagbladets opplysninger skal Tom og Anne-Elisabeths ekteskap ha vært et av hovedtemaene. I avhørene skal det blant annet ha blitt spurt om det var konflikter eller andre problemer i ekteskapet.

Dagbladet får opplyst at personene i kretsen rundt ekteparet ikke skal ha vært kjent med noen ekteskapelige problemer de siste åra, og at uenighetene som hadde vært mellom de to lå mange år tilbake i tid.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.