Politiet tatt i 205 km/t i tunnel midt i rushtrafikken

På vei hjem etter øvelse ble fire UP-biler tatt i radar i den ulykkesbelastede Oslofjordtunnelen.

VARSLET:  Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo varslet Spesialenheten om UPs råkjøring: Foto: Jacques Hvistendahl
VARSLET: Politimester Arne Jørgen Olafsen i Follo varslet Spesialenheten om UPs råkjøring: Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

OSLOFJORDTUNNELEN (Dagbladet): Klokka har akkurat passert 15.00, det er en torsdag i februar 2010. Trafikken er som vanlig denne torsdagen i den ulykkesbelastede Oslofjordtunnelen mellom Drøbak og Hurum - trolig den farligste og mest ulykkesbelastede tunnelen i Norge.

Intetanende bilister på vei hjem i Oslofjordtunnelen, de holder fartsgrensa og kjører lovlydig. Samtidig har Utrykningspolitiet avsluttet en fartsøvelse på det lukkede motorsportsanlegget Rudskogen i Østfold.

Hadde trent på bane Etter å ha trent på å kjøre i høye hastigheter skal polititjenestemennene hjem til UPs hovedkvarter i Stavern. Fire av de sivile polititjenestebilene velger å kjøre via Oslofjordtunnelen.

På vei fra Drøbak-siden mot Hurum raser de sivile politibilene gjennom tunnelen.

Dagbladet får bekreftet at det ikke var satt opp skilt eller gjort noe annet for å varsle om råkjøringen i tunnelen

To av bilene blir målt i henholdsvis 205 km/t og 176 km/t. To andre polititjenestebiler blir målt i hastigheter over 130 km/t.

Da UPs sivile biler ble avfotografert av radarkameraene - såkalt Automatisk Trafikk Kontroll - var hastigheten i tunnelen 80 km/t. Seinere har vegmyndighetene av sikkerhetsmessig hensyn valgt å senke den lovlige farten i Oslofjordtunnelen til 70 km/t.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.