Mann (26) frikjent for sove­voldtekt på julebordnachspiel

Frikjent av lagmannsretten.

ANMELDTE VOLDTEKT: Kvinnen er skuffet over domsutfallet. Foto: Jørn H. Moen
ANMELDTE VOLDTEKT: Kvinnen er skuffet over domsutfallet. Foto: Jørn H. Moen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): En 26 år gammel mann er frikjent av Borgarting lagmannsrett for voldtekt av en kvinnelig kollega.

Mannen ble anmeldt for en såkalt sovevoldtekt etter et julebordnachspiel, og dømt til fire års fengsel i Oslo tingrett, men altså frifunnet i lagmannsretten. Han ble også frifunnet for oppreisningskravet fra kvinnen.

- Det er en stor lettelse for ham, sier mannens forsvarer, advokat Victoria Marciuch.

Var på julebord

Saken startet etter et julebord for de ansatte ved restaurant i Oslo. To menn og to kvinner dro på nachspiel i den ene kvinnens leilighet, og de fire endte opp med å sove i samme seng.

Kvinnen forklarte i retten at hun våknet av det hun opplevde som at mannen trakk penisen sin ut av henne. Hun dro samme dag til voldtektsmottaket på legevakta i Oslo, og det ble funnet rester av mannens sæd på innsiden av trusa hennes.

Mannen har hele tiden nektet straffskyld. Da han forklarte seg for politiet, hadde han ingen forklaring på sædfunnet, men da han forklarte seg i tingretten sa han at det kunne skyldes at han hadde hatt ufrivillig sædavgang i løpet av natta. Han sa han var våt i skrittet da han våknet og at penisen hans var erigert. Han ble ikke trodd i tingretten. Men det ble han i lagmannsretten.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.