Krever Viggo frikjent

Viggo Kristiansens forsvarer åpner for at Jan Helge Andersen alene voldtok og drepte i Baneheia. Det finnes ikke fnugg av bevis mot Kristiansen, mener advokaten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Er det mulig å begå overgrep og drepe to jenter, uten å legge igjen et eneste teknisk bevis? spurte forsvarer Tore H. Pettersen mot slutten av sin fem timer lange prosedyre i Agder lagmannsrett fredag.

Han ga selv svaret:

- Aktoratet har ikke greid å føre bevis for at Viggo Kristiansen voldtok og drepte Stine Sofie Sørstrønen (8) og Lena Sløgedal Paulsen (10) i Baneheia 19. mai 2000.

DNA-angrep

Dermed setter Pettersen en strek over DNA-analysene fra de spanske ekspertene. Disse konkluderer med at to gjerningsmenn har voldtatt og at ingen av de tiltalte kan utelukkes.

Pettersen gikk til frontalangrep mot DNA-beviset, og beskrev metodene som «forskningsbasert». Han gikk også langt i å antyde muligheten for at DNA-prøvene av sæd kan ha blitt forurenset, til tross for at rettsmedisiner Bente Mevåg i sin forklaring tidligere under ankesaken fremholdt at bare kvinner har hatt med prøvene å gjøre.

Dette har også juryen hørt, og flere av de edsvorne reagerte med å sette seg langt tilbake i stolen, legge armene i kors og trekke på smilebåndet under Pettersens angrep på DNA-beviset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.