Jan Helge Andersen med nye opplysninger i Baneheia-saken

Jan Helge Andersen bryter tausheten og kommer med nye opplysninger i Baneheia-saken.

NY INFORMASJON: Baneheia-dømte Jan Helge Andersen, kommer nå med nye opplysninger om saken. Foto: NTB Scanpix
NY INFORMASJON: Baneheia-dømte Jan Helge Andersen, kommer nå med nye opplysninger om saken. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Baneheia-dømte Viggo Kristiansen skal ha truet med å legge all skyld på Jan Helge Andersen hvis han tilsto, ifølge Andersens far.

Kristiansens meddømte i Baneheia-saken, Jan Helge Andersen, velger nå for første gang siden han fikk dommen på 19 års fengsel å bryte sin selvpålagte taushet. Andersen avfeier beskyldningene som Viggo Kristiansen og hans støttespillere retter mot ham som helt usannsynlige og «tullprat», ifølge TV 2 , og kommer med noen nye opplysninger som ikke tidligere har vært framme.

I skriftlige svar på 14 spørsmål som TV 2 har stilt ham, skriver Andersen at han passet på den minste jenta mens Kristiansen begikk ugjerningene. Det har han ikke forklart før, verken i politiavhør eller i retten. Han har forklart at han satt med ryggen til, men derimot ikke at han passet på den yngste av jentene, ifølge kanalen.

Andersen kaster også noe lys over hva de to tidligere kameratene gjorde i dagene før drapene, og at de blant annet gikk en spesiell sti i Baneheia.

– Null verdi

Faren til Andersen hevder dessuten at han overhørte en kort samtale mellom de to tidligere kameratene denne sommeren, da Kristiansen sa at «hvis du tilstår, Jan Helge, så kommer jeg til å nekte resten av mitt liv og legge all skyld på deg». Faren husker ikke om han fortalte politiet om hva han skal ha hørt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.