Reiseråd

Åpner opp - men advarer

Nordmenn kan fritt reise til en rekke europeiske land fra 15. juli og de påfølgende 14 dagene. Samtidig understreker regjeringen at dette ikke er en oppfordring.

REISERÅD: Coronautbruddet har ført til omfattende nedstengning i store deler av verden. Nå gjenåpner flere land sakte, men sikkert grensene. Video: NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Coronautbruddet har ført til omfattende nedstengning i store deler av verden. Nå gjenåpner flere land sakte, men sikkert grensene.

Fredag klokka 12 holder regjeringen pressekonferanse om coronasituasjonen og informere om nye reiseråd.

Næringsminister Iselin Nybø og justisminister Monica Mæland deltar på pressekonferansen. Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad og fagdirektør Frode Forland i Folkehelseinstituttet er også til stede.

Grønt lys

Justisminister Monica Mæland minner om at viruset fortsatt er i vekst globalt, og viser eksempelvis til Tokyo og USA.

- Det betyr at smittesituasjonen kan blusse opp igjen i Norge. Derfor må vi holde oss til planen om å åpne kontrollert og over tid. Det legger et stort ansvar på oss. Mange har ofret mye de siste månedene. Det må ikke være forgjeves.

Samtidig forteller hun at Norge åpner for at personer som er bosatt EØS-land og Schengen, med tilfredsstillende smittesituasjon, kan reise til Norge og nordmenn kan reise dit.

Disse landene omtales som grønne land. For røde land gjelder fortsatt karanteneplikten. Blant landene er Hellas, Italia, Frankrike og Spania. I Sverige kan nordmenn fra 15. juli reise karantenefritt til regionene Skåne, Blekinge og Kronoberg. Se Dagbladets kart her!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.