DEBATT

Ytringsfrihet:

En hatefull hobby

Etter de siste erfaringene med Stopp islamiseringen av Norge (SIAN) i norske byer bør vi vurdere grundig om denne type arrangement hører inn under politiske ytringer.

SJIKANE: SIANs opplegg er ikke det vanlige folk vil kalle politiske ytringer eller religionskritikk, men noe de fleste vil mene er ren hat og sjikane, skriver artikkelforfatteren. Her holder SIAN demonstrasjon ved Furuset senter i Oslo tidligere i år. Foto: Torstein Bøe / NTB
SJIKANE: SIANs opplegg er ikke det vanlige folk vil kalle politiske ytringer eller religionskritikk, men noe de fleste vil mene er ren hat og sjikane, skriver artikkelforfatteren. Her holder SIAN demonstrasjon ved Furuset senter i Oslo tidligere i år. Foto: Torstein Bøe / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Dagbladets leder, og en rekke andre samfunnsdebattanter, har idiotforklart at porsgrunnspolitikerne (utenom FrP) har satt spørsmålstegn ved hvordan SIAN kan reise rundt fra kommune til kommune og påføre lokalsamfunnene store ulemper og kostnader.

SIANs opplegg er ikke det vanlige folk vil kalle politiske ytringer eller religionskritikk, men noe de fleste vil mene er ren hat og sjikane. Invitasjonen til arrangementet i Porsgrunn var illustrert med en tegning av en muslimsk mann som hadde sex med en sau, og det øvrige «budskapet» de delte med byen vår var på tilsvarende saklighetsnivå.

Det kan godt være at Dagbladets leder har en korrekt analyse av gjeldende rett, men jeg mener det må gå an å si at nok er nok. Når disse om lag fire personene fra SIAN kom på besøk til vår kommune så måtte kinoen stenges, familieforestilling på kulturhuset avlyses, 80-årsfest utsettes og kommunen måtte bruke av budsjetter som skulle gått til sykehjem og skoler.

Alt dette for å tilrettelegge for at SIAN kunne sjikanere innbyggerne våre innenfor trygge rammer. Vi brukte også mye tid på å oppfordre motstandere av SIAN til å holde seg unna. Heldigvis var det så godt som ingen som møtte opp, og porsgrunnsfolk holdt roen tross alle provokasjoner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.