- Laksen har «svømt» rett ut av butikkene!
Det forteller Knut Lutnæs, miljøsjef i Coop, om den nye laksen som nå er å finne i fiskedisken.
- Det er selvsagt litt tidlig å konkludere allerede etter et par uker, men dette er lovende.
Laksen som Coop har begynt å selge i Fredrikstad, samt noen utvalgte butikker på Østlandet, er oppdrettslaks i likhet med det meste annet på markedet.
Det spesielle er at laksen er produsert på land, i lukkede systemer.
- Det betyr at man blant annet unngår utslipp, lakselus og rømningsproblemer, forklarer Lutnæs.
- Vil publikum oppleve laksen som annerledes?
- Sannsynligvis er det viktigste for kundene at den er superfersk. Laksen er i butikk et døgn etter at den er slaktet i Fredrikstad. Våre ferskvaresjefer opplever den også som veldig «fast i fisken» og mindre fet, forteller Lutnæs.
Slakteferdig
Oppdrettsanlegget i Fredrikstad er landets første som produserer slakteferdig laks i et lukket system. I Norge foregår konvensjonelt oppdrett i merder, som ligger i havet langs kysten.
- Investeringene er ikke akkurat små. Hvorfor satser dere på landbasert oppdrett?
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.