Ny metode for oppdrettslaks:

Suksess med «ny» laks: - Spesielt

Coop selger laks fra Norges første «lukkede anlegg».

FAST FISK: Laksen er produsert i Norges første lukkede, landbaserte anlegg for slakteferdig laks. Foto: Nordic Aquafarms
FAST FISK: Laksen er produsert i Norges første lukkede, landbaserte anlegg for slakteferdig laks. Foto: Nordic Aquafarms Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Laksen har «svømt» rett ut av butikkene!

Det forteller Knut Lutnæs, miljøsjef i Coop, om den nye laksen som nå er å finne i fiskedisken.

- Det er selvsagt litt tidlig å konkludere allerede etter et par uker, men dette er lovende.

Laksen som Coop har begynt å selge i Fredrikstad, samt noen utvalgte butikker på Østlandet, er oppdrettslaks i likhet med det meste annet på markedet.

Det spesielle er at laksen er produsert på land, i lukkede systemer.

- Det betyr at man blant annet unngår utslipp, lakselus og rømningsproblemer, forklarer Lutnæs.

- Vil publikum oppleve laksen som annerledes?

- Sannsynligvis er det viktigste for kundene at den er superfersk. Laksen er i butikk et døgn etter at den er slaktet i Fredrikstad. Våre ferskvaresjefer opplever den også som veldig «fast i fisken» og mindre fet, forteller Lutnæs.

Slakteferdig

Oppdrettsanlegget i Fredrikstad er landets første som produserer slakteferdig laks i et lukket system. I Norge foregår konvensjonelt oppdrett i merder, som ligger i havet langs kysten.

- Investeringene er ikke akkurat små. Hvorfor satser dere på landbasert oppdrett?

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.