Brennpunkt-dokumentaren «Griseindustriens hemmeligheter», basert på skjulte opptak fra flere grisehus i Norge, har vakt sterke reaksjoner.
Politikerne er i harnisk, og krever full gjennomgang av dyrevelferd. Svineprodusent Nortura har anmeldt en av bøndene sine, og kjørte i dag en massiv kampanje i landets største aviser der de ber om å bli sett etter i kortene.
Vi andre lurer på: Er det mulig for oss å sjekke at bacon, pølser, ribbe og kotelettene vi spiser kommer fra dyr som har hatt det bra?
- Det er jo det som er så vanskelig akkurat med gris. Per i dag finnes det ikke noen måte du kan sikre dette på, sier Live Kleveland, kommunikasjonsleder i Dyrevernalliansen til Dagbladet.
Oppdatert 30.10.2019: Dyrevernmerket for griser er nå lansert
Nytt merke til glade griser
Denne uvissheten kommer ikke til å vare lenge. I fjor høst lanserte Dyrevernalliansen en merkeordning for dyrevelferd. I dag eksisterer ordningen for kylling, kuer og verpehøns, og i disse dager ferdigstilles kriteriene for gris.
Les artikkelen gratis
Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.