LEDER

Donald Trump:

Mannen som sløser bort alt

Donald Trumps handelskrig med Kina truer den internasjonale økonomien. Presidenten er et tapsprosjekt.

Foto: NTB Scanpix / Olivier Douliery/ABACAPRESS.COM
Foto: NTB Scanpix / Olivier Douliery/ABACAPRESS.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Leder: Dette er en lederartikkel fra Dagbladet, og gir uttrykk for avisas syn. Dagbladets politiske redaktør svarer for lederartikkelen.
Publisert

For en måned siden vant The New York Times Pulitzer-prisen for journalistikken som avslørte hvordan den amerikanske presidenten kom til penger. Donald Trump er på ingen måte en «self made man.» Både fysisk og økonomisk er han et produkt av sine foreldre. Formuen er arvet og akkumulert på lugubert vis. Blant annet ved hjelp av skattesnusk.

Trump lyver når han selger seg inn som en businessmann som har slått seg opp selv. Han forteller heller ikke sannheten om hvor vellykket foretakene hans faktisk har vært. En ny, stor sak fra The New York Times avslører at presidenten tapte over en milliard dollar over en tiårsperiode. Som avisa skriver ser det ut til at Trump, «år etter år, tapte mer penger enn nesten noen annen skattebetaler i USA.»

Han er med andre ord ikke bare dårlig, men nesten dårligst.

Donald Trump er et tapsprosjekt. Det er det få som feller en tåre over, så lenge det er snakk om hans egne penger.

Menneskehetens problem er at Donald Trump ikke bare arvet en privat formue, men også karet til seg kontrollen over verdens mektigste lands økonomiske, intellektuelle, militære og politiske ressurser. Nå ligger også vår økonomiske velferd delvis i den udugelige mannens hender.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.