DEBATT

Transpersoner:

Mann kan ikke bli kvinne

Per er ikke «egentlig» jente fordi han liker kjoler og neglelakk. Å snekre, ha kort hår og være «butch» gjør ikke en pike til gutt. Akkurat nå er trans mote.

KJØNNSNØYTRALITET: En mann kan endre sin juridiske status til kvinne uten operasjon eller hormoner, skriver Kari Jaquesson. Foto: John Arehart / Shutterstock / NTB Scanpix
KJØNNSNØYTRALITET: En mann kan endre sin juridiske status til kvinne uten operasjon eller hormoner, skriver Kari Jaquesson. Foto: John Arehart / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

«Helt enig i tittelen på artikkelen, det summerer hele transfenomenet. Trans er kolonialisme, okkupasjon og imperialisme av kvinne og kvinners historie og våre rom. Hatet og misunnelsen mot hunkjønn -female- er åpenbar fra disse ekstremistene.» skrev jeg om artikkelen «Transaktivisme er kvinnehat i drag.»En sangerinne ønsket ikke å bli kalt «cis-kvinne», bare «kvinne». Dette utløste en flom av utskjelling, trusler og raseri fra transaktivister i et slikt omfang at hun valgte å slette meldingen. For transideologene er «kvinne» hatprat. Daisy Sælen Hafstad og Vegard Rødseth Tokheim er visst enige i det.

Nå kan menn beholde helskjegget og juridisk sett «bli» kvinner ved å fylle ut et skjema, men selv ved amputasjon av penis og testikler, hormontilskudd, klær og sminke vil en mann aldri bli til en kvinne.

Det de gjør er å etterligne det de tror er en kvinne og det står de jo fritt til å gjøre. En DNA-prøve vil dog alltid vise at han er en mann. Han kan ikke inkluderes i de bevegelsene, kvotene og sikre rommene som er reservert for kvinner. Det er konkrete årsaker til at vi har måttet etablere slikt.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.