DEBATT

Feminisme:

Hvorfor skal vi fortsette å høre på Ulrikke Falch nå?

Det er vel definisjonen på hykleri å fortelle noen hva de skal gjøre, mens man selv gjør noe annet.

FÅR KJÆRESTEKRITIKK: Elvejord Borgs oppførsel er med på å undergrave alt det Falch selv representerer, skriver innleggsforfatter. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix
FÅR KJÆRESTEKRITIKK: Elvejord Borgs oppførsel er med på å undergrave alt det Falch selv representerer, skriver innleggsforfatter. Foto: Gorm Kallestad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

De siste dagene har det kommet frem at Ulrikke Falch nå er kjæreste med Henrik Elvejord Borg, som er deltaker i den norske realityserien «Ex on the Beach».

I programmet har han oppført seg slik vi stereotypisk forventer at slike deltakere er.

Elvejord Borg er kanskje mest kjent for å ha ytret at hans to lidenskaper i livet er «litteratur og analsex». Med tanke på Falchs veldig offentlige posisjon angående feminisme, har dette overrasket, og tilsynelatende skuffet, mange.

Dagbladets Marie Røssland kommer med et forsvar for Falch, og tolker kritikken slik:

«Du kan ikke være opptatt av kroppspress og feminisme OG samtidig være sammen med en kjekk, topptrent og oppmerksomhetsglad realitystjerne. Det er dobbeltmoralsk.»

En slik kommentar vitner om en mangeldende forståelse for folks berettigede provokasjon.

Det er nok få som har et problem med at Falch er kjæreste med en veltrent og oppmerksomhetsglad person. Det er hans offentlige oppførsel og uttalelser som gjør at folk setter spørsmålstegn ved hennes valg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.