Fikk kreft i 2009

Dødssyke Paolo tatt på senga da Artist-Norge hyllet ham

Trodde han skulle signere plater, ble overrasket med CD-fest.

I ALLE DAGER: Overraskelsesfest for kreftsyke Paolo Vinaccia på Bare Jazz torsdag kveld. Fra venstre Jon Christensen, Paolo Vinaccia, Christer Falch, som har samlet en cd-boks fra hele hans karriere, Vinaccias kone Trude Semb og Ellen Horn. Foto: Anders Grønneberg
I ALLE DAGER: Overraskelsesfest for kreftsyke Paolo Vinaccia på Bare Jazz torsdag kveld. Fra venstre Jon Christensen, Paolo Vinaccia, Christer Falch, som har samlet en cd-boks fra hele hans karriere, Vinaccias kone Trude Semb og Ellen Horn. Foto: Anders Grønneberg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Paolo Vinaccia er et lite medisinsk under med en dødsdom som har hengt over ham siden 2009. I kveld ble han overrasket med fest av venner og musikerkolleger uten at han visste noen ting.

- Jeg er rørt, må tørke tårer. Er helt tatt på senga, jeg visste ingen ting. Så blir jeg møtt med dette, sier en sterkt beveget Paolo Vinaccia etter å ha blitt klemt og kost av alle.

CD-boks i gave

I påska fyller musikeren 64 år, og i kveld ble han overrumplet med et surpriseparty av et 50-talls venner. Kona hans, kunstneren Trude Semb, som han giftet seg med på Norwegian Wood-scenen i fjor sommer, har måttet være hemmelighetsfull lenge.

- Da det ble bryllup på Norwegian Wood, ble jeg overrasket - nå er det Paolos tur, sier hun.

Bursdagsgaven var fra Tor Hammerø og Christer Falcks plateselskap, som har laget en seks CD-er-boks med 64 låter som Vinaccia ikke visste om. Det er låter han har spilt på, kronologisk, siden han kom til Norge i 1979 og fram til i dag.

«Mirakelmannen»

To av legene som behandler ham for kreften, var også til stede. De kaller han bare for «mirakelmannen», fordi med de to kreftformene som rammet ham i 2009, skulle han ikke vært i live.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.