Ble selv utskjelt for tekstene sine. Nå mener Tix at russelåtene har gått altfor langt

- Jeg tar fullstendig avstand fra låter med slike temaer.

Andeas Haukeland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Andeas Haukeland. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): - Jeg vil ikke at media skal bruke spalteplass på å markedsføre låter som glorifiserer narkotika, vold, utestenging eller overgrep. Jeg tar fullstendig avstand fra låter med slike temaer, og det er fansen min helt klar over, sier musikkprodusent Andreas «TIX» Haukeland til Dagbladet.

I 2015 ble det massivt bråk rundt Haukeland, også kjent under navnet TIX, som er en av Norges mest brukte russelåtprodusenter. Den gangen slaktet svært mange tekstene til musikeren, særlig den omstridte låten han laget for russebussen «Sjeiken 2015».

Debatten raser

For to år siden gikk kritikken mot ham ut på at musikken var kvinnefornedrende, og at den bagatelliserte voldtekt. Noen år etterpå har bærumsaristen, som fortsatt har stor kommersiell suksess med sine populære russelåter, tonet ned det kontroversielle innholdet i sine egne sanger.

Debatten raser imidlertid videre.

For i år var det særlig produsentduoen Solguden & Mannen som vekket sterke reaksjoner med låten «Playboy 2017». Politiet, medelever og rektor ved en av skolene der «Playboy»-russen er avgangselever reagerte sterkt på tekstlinjer som blant annet «Er du tretten, er du med. Når du suger, så gå ned».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.