Eggerøre selvsagt!
Eller lag pikekyss av plommene;
1kg melis
8 eggeplommer
1 ts hornsalt.
Rør dette sammen til en masse, settes på plate med ts, eller ha i litt mere melis så du kan trille ut små kuler. Stekes i 150/175 grader I8-10 minutt. Det blir et hullrom inni. Søte og gode.
Spagetti carbonara!
Man koker spaghetti, og blander den med stekte baconbiter, eggeplommer og fløte. Stek gjerne baconet med litt hvitløk.
Og parmesanost. Og nykvernet pepper. Supergodt!
Sjokolademousse!
Til 4 (eller to søtmonser..):
100 g sjokolade smeltes med 2 ss smør i vannbad.
Pisk ca 2 dl kremfløte til ikke altfor stiv krem.
Bland 2 eggeplommer ned i den smeltede sjokoladen, og visp dette inn i kremen. Enkelt og superraskt!
Eggeplommekaker!
2 eggeplommer
ca 250 g melis
1/4 ts hjortetakksalt
Bland alt sammen. Kna. Trill ut i små kuler.
Legg dem på papirkledd-plate. Trykk ned litt.
Stekes. MEN ikke åpne ovnen i de første 10 min.
Oppbevares gjerne i boks.
Ovn: 175 grader. Midten.
Tid: 13-15 min
Tiramisu!
Fire eggeplommer
fem spiseskjeer sukker røres hvitt
blandes med 500 g mascarpone og en godklunk av noe godt – Cointreau,
Amaretto eller lignende.
Dypp fingerkjeks (ladyfingers) i kruttsterk
kaffe og legg et lag kjeks i bunnen av en springform. Dekk med et lag
ost. Nytt lag kjeks, avslutt med ost, og dryss kakao på toppen.
Veldig, veldig godt. Holder til åtte sultne.
Viktig: Etter siste ost/kremlag men før kakaoen/sjokoladen må du la
det hele hvile i minst 8-10 timer, eller gjerne et døgn.
Tull: Vi pleier å lage den før vi begynner å lage maten til hovedretten. Og
forresten blander vi likøren i ostekremen, det blir faktisk mye
bedre. Jeg har forsøkt å ha likøren i kaffen, men det er rett og slett
ikke like godt.
IS
8 eggeplommer
85 gr. farin
1/5 ts vaniljesukker
1/5 liter kremfløte
Egg, farin og vaniljesukker piskes. kremfløten piskes for seg selv. når begge deler er pisket, skjæres delene sammen og has i former. fryses. Du kan også ha i forskjellige smakstilsetninger. f.eks. sjokolade, syltetøy, krokan eller hva du vil. da blander du det inn på slutten.
Tilbaketråkk: Eggeplommer til overs! | Recipeseasy.com
Tilbaketråkk: Eggehviter til overs! – Marianne´s kokebok