Av- og pålogging

Du kan enkelt logge på Google-kontoen din – det er bare å klikke på Logg på-knappen øverst til høyre i enhver Google-tjeneste for å sjekke e-poster i Gmail-kontoen din, laste opp en video til YouTube eller bare få mer relevante søkeresultater.

Men når du bruker offentlige datamaskiner, som for eksempel på en nettkafé eller i et bibliotek, må du huske på at du fortsatt kan være pålogget enhver tjeneste du har brukt, selv etter at du har lukket nettleseren. Så når du bruker en offentlig datamaskin, må du huske å logge av ved å klikke på kontobildet eller e-postadressen din øverst til høyre og velge Logg av.

Hvis du ofte bruker offentlige datamaskiner, bør du bruke 2-trinns bekreftelse for å holde kontoen din sikker, og du må være ekstra nøye med å logge av kontoene dine og lukke nettleseren når du er ferdig med surfeøkten.

Sikkerhetsverktøy

Oppdag Googles topp fem funksjoner for nettsikkerhet, som er utviklet for å holde familien sikker på nettet.

Google-kontoer

Gjør Google-kontoen din enda sikrere

Du kan legge til et ekstra lag med sikkerhet i Google-kontoen din ved å slå på 2-trinns bekreftelse. Hvis du har slått på 2-trinns bekreftelse, sender Google en adgangskode til mobiltelefonen din når noen prøver å logge på kontoen din fra en ukjent datamaskin. Dette innebærer at hvis noen stjeler eller gjetter seg frem til passordet ditt, kan den potensielle angriperen fortsatt ikke logge på kontoen fordi vedkommende ikke har telefonen din. Dermed kan du beskytte deg selv både med noe du vet (passordet ditt), og noe du har (telefonen din).

Les mer

Åpne innstillingene dine ved å klikke på navnet eller bildet ditt oppe til høyre, og klikk på Konto.

Klikk på «Sikkerhet» øverst på siden. I passordboksen klikker du på «Konfigurer» ved siden av «2-trinns bekreftelse».

Nå får du en trinnvis veiledning gjennom konfigureringsprosessen.

Så går du tilbake til innstillingene for 2-trinns bekreftelse. Se over innstillingene, og legg til reservenumre.

Du er ferdig! Neste gang du logger på, får du en tekstmelding med en bekreftelseskode.

Chrome

Surf på nettet – helt privat

Du kan bruke inkognitomodus i Chrome-nettleseren på datamaskinen, nettbrettet eller telefonen når du vil surfe privat. I inkognitomodus registreres ikke nettsidene du besøker eller filene du laster ned, i nettleser- eller nedlastingsloggen for Chrome.

Les mer

Klikk på Chrome-menyen i nettleserens verktøyrad → klikk på Nytt inkognitovindu.

Et nytt vindu åpnes, med inkognitoikonet i hjørnet. Du avslutter økten enkelt ved å lukke vinduet.

Google-kontoer

Google-kontoen din, slik du vil ha den

På Kontoinnstillinger-siden din kan du se tjenester og informasjon knyttet til Google-kontoen din og endre innstillingene for sikkerhet og personvern.

Les mer

Du åpner innstillingene ved å klikke på navnet eller bildet ditt i høyre hjørne, og så klikke på Konto.

Google-kontoer

Bli varslet hvis navnet ditt vises på nettet

Med «Meg på nettet» kan du finne ut og administrere hva folk ser når de søker etter deg på Google. Funksjonen er til hjelp når du konfigurerer Google Alerts, slik at du kan overvåke eventuell informasjon som vises om deg på nettet, og den foreslår automatisk enkelte søkeord du kan velge å holde øye med.

Les mer

Logg på Google-kontoen din og naviger til «Meg på nettet»-delen.

Klikk på «Administrer nettvarslene mine» og så på den røde knappen for å opprette et varsel.

Navnet ditt vises i tekstfeltet. Klikk på tekstfeltet for å se flere varselforslag.

Klikk på «Legg til» for å legge til et varsel. Klikk på blyantikonet for å gjøre endringer og på papirkurvikonet for å slette.

Velg ønsket varselfrekvens i rullegardinmenyen «Hvor ofte».

Google-kontoer

Administrer dataene som er lagret i Google-kontoen din

Google Oversikt viser deg hva som er lagret i Google-kontoen din, og lar deg se noe av den nylige kontoaktiviteten din. Fra ett sentralt sted kan du enkelt se dataene og aktivitetene dine i tillegg til å se innstillingene du har for tjenester som Blogger, Kalender, Dokumenter, Gmail og Google+.

Les mer

Gå til Oversikt for å se et sammendrag av dataene tilknyttet Google-kontoen din og administrere de personlige innstillingene dine.

Fra oversikten kan du se og administrere data lagret i Google-kontoen din.

Se flere sikkerhetsverktøy