Ikke del personopplysninger med andre enn de som må ha denne informasjonen

Det er ikke alle meldinger som egner seg for å skrikes ut på torget. Det er viktig at du tenker deg om før du deler noe, siden offentlig innhold kan kopieres, deles videre og spres rundt på nettet av hvem som helst som finner det. Snakk med familiemedlemmene om hvordan de kan beskytte personopplysningene sine på nettet, og hjelp dem så med å dele det de vil dele, og med å beskytte det de vil holde for seg selv. Visse tjenester, som for eksempel Google+, har strengere delingsinnstillinger for tenåringsbrukere enn for voksne, men du kan spesialtilpasse en rekke tjenester slik at de passer behovene til de enkelte familiemedlemmene som hånd i hanske. Snakk med familien din om hvilke typer informasjon det er greit å dele offentlig, hva det er best å bare dele med noen få gode venner, og hva som bør holdes privat.

Sikkerhetsverktøy

Oppdag Googles sikkerhetsverktøy, som er utviklet så familien kan holde oppsyn med familiemedlemmenes rykte på nettet.

YouTube

Administrer YouTube-kommentarer

Hvis noen legger ut kommentarer du ikke setter pris på, i videoene eller på kanalen din, kan du blokkere vedkommende på YouTube. Dette innebærer at vedkommende ikke kan kommentere tingene dine eller sende deg private meldinger.

Les mer

Hvis du vil blokkere en person på YouTube, må du gå til vedkommendes kanalside, som skal ha en nettadresse som ligner på denne: www.youtube.com/user/NAVN

Klikk på flaggikonet på vedkommendes Om-fane.

Til slutt klikker du på Blokkér bruker.

YouTube

Del videoer med akkurat den riktige målgruppen

Enten du vil holde en video privat, dele den med noen få venner eller slippe den løs i verden, så har vi en personvernsinnstilling som passer for deg. På YouTube blir videoer som standard angitt som offentlige, men du kan enkelt endre dette i personvernsinnstillingene mens du laster opp en video. Hvis du senere ombestemmer deg, kan du endre personvernsinnstillingene for en video du allerede har lastet opp.

Les mer

Du kan endre personvernsinnstillingene ved å gå til Videobehandler.

Finn videoen du vil endre innstillingene for, og klikk deretter på Rediger-knappen.

Gå til rullegardinmenyen for personvernsinnstillinger.

Velg «Offentlig» om du vil dele med alle, «Ikke oppført» for å dele med brukere som har en link til videoen, eller «Privat» for å dele med bestemte brukere.

Klikk på Lagre endringer.

Google+

Stopp uønskede kommentarer eller etiketter

Hvis du foretrekker å ikke se innlegg på Google+ fra en bestemt person, kan du blokkere vedkommende ved å gå til personens profil og velge Rapportér/blokkér [vedkommendes navn]. Du kan også velge å ignorere visse innlegg, slik at de ikke lenger vises i strømmen din.

Les mer

Hvis du vil blokkere en person fra skrivebordet, går du til vedkommendes profil.

Klikk på Rapportér/blokkér [vedkommendes navn] på siden i profilen.

Bekreft at du vil blokkere vedkommende.

Google+

Velg hvem du vil se oppdateringer fra i strømmen din

Hva om en person legger deg til i kretsene sine uten at du vil ha noe med vedkommende å gjøre? Hvis du ikke vil blokkere denne personen, kan du i stedet ignorere ham eller henne. Hvis du ignorerer en bruker, mottar du ikke lenger varsler verken fra denne personen eller fra siden til vedkommende.

Les mer

Åpne Google+.

Gå til profilen eller siden til en person.

Klikk på pilen under vedkommendes profilbilde og informasjon.

Velg «Ignorer [person/side]».

YouTube

Kontrollér praten om videoene dine

Det er enkelt å moderere kommentarene i YouTube-kanalen din. Du kan velge å slette kommentarer, eller du kan holde tilbake publisering av kommentarer fra visse folk eller med visse søkeord frem til du har gått gjennom dem.

Les mer

Du kan moderere kommentarer ved å klikke på pilen oppe til høyre i en kommentar for å hente frem alternativene.

Klikk på «Fjern» for å slette kommentaren fra YouTube.

Alternativt kan du klikke på «Utesteng fra kanalen» for å blokkere brukeren fra å legge ut kommentarer i videoer eller i kanalen din.

I Kommentarinnstillinger kan du angi at alle nye kommentarer skal godkjennes før de legges ut, eller du kan slå av kommentarer.

I kommentarinnstillingene kan du angi filtre for hvem som kan kommentere i kanalen. Du kan også blokkere kommentarer med visse ord.

Se flere sikkerhetsverktøy