Få de siste funksjonene, tipsene og triksene for søk

Dette er stedet for deg som vil bli en søkeekspert. Her finner du de siste funksjonene, tipsene og triksene for Google-søk. Hvis du ønsker å blidgjøre din indre nerd, kan du se en søkehistorie eller sjekke ut noen av de andre spennende prosjektene vi har jobbet med på lekeplassen vår.

Nye ting

Finn ut hva som er nytt med Google Søk gjennom nye funksjoner.

Flight Search

14.3.2012

Utforsk hvilke reisevalg du har og planlegg reisen ved bare noen få museklikk. Nå kan du bruke Flight Search til å finne og bestille flyreiser fra USA til mange internasjonale reisemål.

Finn ut mer.

Forhåndsvisninger av relaterte søk

23.2.2012

Finn det flotte bildet du leter etter, eller utforsk et emne via bilder med forhåndsvisninger av relaterte søk. Du finner dem øverst i søkeresultatene for bilder.

Finn ut mer.

Personlige resultater

10.1.2012

Når vi vil ha gode anbefalinger, henvender vi oss til folk vi kjenner og stoler på. Med personlige resultater får du se relevante tips, bilder og innlegg fra vennene dine – sammen med resultater fra nettet.

Finn ut mer.

Utviklingen til Google Søk

Finn ut mer om Google ved å utforske nyskapninger, funksjoner og milepæler for Søk siden vi startet opp i 1997.

 • Google Søk lansert

  4.9.1997

  Larry og Sergey – informatikkstudenter ved Stanford-universitetetet – har det siste året samarbeidet om søkemotoren BackRub, driftet via Stanfords tjenere. De bestemte seg for å gi søkemotoren et nytt navn. Etter noen runder med idémyldring landet de på Google – et ordspill på «googol», som er et matematisk uttrykk for tallet du får hvis du skriver et ett-tall etterfulgt av 100 nuller.

 • Den første doodle

  30.8.1998

  Tradisjonen med doodle på startsiden så dagens lys da Larry og Sergey plasserte det legendariske Burning Man-symbolet i Google-logoen før de dro til Burning Man-festivalen i Nevada.

 • Språk

  9.5.2000

  Vi holder løftet vårt om å organisere verdens informasjon, og lanserer Google.com på ti nye språk: dansk, finsk, fransk, italiensk, nederlandsk, norsk, portugisisk, spansk, svensk og tysk.

 • Søkeindeks

  26.6.2000

  Google tar fatt på et nytt årtusen, hundreår, tiår og en ny tidsalder for nettsøk ved å bli verdens største nettsøkeindeks.

 • Språk

  12.9.2000

  Google tilbyr nå søk på japansk, kinesisk og koreansk, og dermed støtter vi 15 språk. Men (fremdeles!) ikke klingon.

 • Google-verktøylinjen

  11.12.2000

  Google-verktøylinjen er et programtillegg for nettleseren som gjør at du kan søke på Google uten å måtte åpne startsiden. Du kan med andre ord bruke Google overalt på Internett uten å gå til Google.com – alt du trenger å gjøre er å laste ned Google-verktøylinjen og plassere den i nettleseren.

 • Språk

  27.3.2001

  Vi var ikke helt fornøyd med tiden det tok å oversette Google-grensesnittet ett språk om gangen, siden det finnes et enormt antall språk rundt om i verden. Google utviklet derfor en oversettingskonsoll som lar brukerne bidra til å gjøre prosessen raskere. Nå kan alle Google-brukere melde seg frivillig til å oversette deler av eller alle sidene våre til mer enn 100 ulike språk. Frivillige har allerede oversatt Google til afrikaans, katalansk, russisk og tsjekkisk, og flere språk kommer til hver uke. I dag er Google.com tilgjengelig på 26 språk.

 • Google Bildesøk

  28.7.2001

  Hvis et bilde er mer verdt enn tusen ord – hva så med én million bilder? Eller for å være mer nøyaktig – 250 millioner bilder? Google Bildesøk (betaversjon) lanseres som den mest omfattende måten å søke etter bilder på nettet på. I tillegg er plattformen like enkel å bruke som de andre nettsøketjenestene fra Google.

 • Søkeindeks

  11.12.2001

  Google-nettindeksen vokser til tre milliarder nettdokumenter, noe som på den tiden virket som utrolig mange dokumenter.

 • Zeitgeist 2001

  14.12.2001

  Vi fanger inn tidsånden fra 2001 ved å samle sammen milliarder av Google-søk. Det angis over 150 millioner søk hver dag, og basert på disse har vi plukket ut de ti viktigste søkene:

  1. nostradamus
  2. cnn
  3. world trade center
  4. harry potter
  5. miltbrann
  6. windows xp
  7. osama bin laden
  8. audiogalaxy
  9. taliban
  10. loft story
 • Google Nyheter

  23.9.2002

  På forsiden nå! På forsiden nå! Google Nyheter lanseres. Det er en tjeneste som leverer de største nyhetene fra omtrent 4000 nyhetskilder over hele verden. Artiklene grupperes automatisk i kategorier, og emnene oppdateres utover dagen slik at du enkelt kan følge med på utviklingen hver gang du besøker nettstedet.

 • Zeitgeist 2002

  9.12.2002

  Vi fanger tidsånden for 2002 ved utgangen av året i den årlige Zeitgeist, som gir et unikt perspektiv på årets viktigste hendelser og mest populære trender basert på over 55 millioner søk lagt inn i løpet av det foregående året av Google-brukere verden over. Her er de ti søkene som var mest populære i 2002:

  1. spiderman
  2. shakira
  3. vinter-OL
  4. vm
  5. avril lavigne
  6. star wars
  7. eminem
  8. american idol
  9. morrowind
  10. warcraft 3
 • Froogle

  12.12.2002

  Vi lanserer Froogle (nå Google Shopping) – søketjenesten vår for produkter – som tar Googles fokus på objektive, uavhengige resultater inn i netthandelens verden. Google Shopping søker gjennom millioner av relevante nettsteder for å hjelpe brukere å finne det de leter etter og lede dem til nettsteder som tilbyr disse produktene. Vi bestemte oss tidlig for at Google aldri vil selge søkeresultatene, slik at brukere alltid vet at resultatene er uavhengige og ikke kjøpt og betalt for.

 • Zeitgeist 2003

  31.12.2003

  Etter mer enn 55 milliarder søk det foregående året, publiserer vi Zeitgeist-tallene ved slutten av 2003. De gir et unikt perspektiv på årets store begivenheter og mest populære trender. Her er de ti søkene som var mest populære i 2003:

  1. britney spears
  2. harry potter
  3. matrix
  4. shakira
  5. david beckham
  6. 50 cent
  7. irak
  8. ringenes herre
  9. kobe bryant
  10. tour de france
 • Søkeindeks

  17.2.2004

  Søkeindeksen vår når en ny milepæl: 6 milliarder elementer, herunder 4,28 milliarder nettsider og 880 millioner bilder.

 • Gmail

  1.4.2004

  Vi tester en forhåndslansering av Gmail – en gratis, søkebasert e-posttjeneste med lagringskapasitet på opptil 8 milliarder bits med informasjon – tilsvarende 500 000 e-postsider. Tallene gjelder for én enkelt bruker. Inspirasjonen til Gmail kommer fra en Google-bruker som klagde på den dårlige kvaliteten på eksisterende e-posttjenester.

  Finn ut mer

 • SMS-søk på mobil

  7.10.2004

  OMG – vi lanserer Google SMS (tekstmeldingstjeneste), og med denne har du et praktisk verktøy for å finne oppføringer for restauranter i nærheten, definisjoner av ord, prisen for et produkt eller et område eller postnummer. Du kan også bruke Google SMS til å regne ut tips. Hvis tekstmeldinger er aktivert på telefonen din, kan du sende søket ditt til det amerikanske kortnummeret 46645 (GOOGL på de fleste telefoner). Søkeresultatene dine sendes deretter tilbake som tekstmeldinger, ikke koblinger.

  Finn ut mer

 • Google Scholar

  8.10.2004

  Betaversjonen av Google Scholar er en gratistjeneste for søk i forskningslitteratur, for eksempel vitenskapelige artikler, avhandlinger, bøker, fortrykk, utdrag og tekniske rapporter. Vi hos Google har dratt mye nytte av vitenskapelig forskning. Dette er en av måtene vi gir tilbake til forskningsmiljøet på. Vi håper at Google Scholar vil gi oss alle muligheten til å stå på skuldrene til kjemper.

  Finn ut mer

 • Google Desktop-søk

  14.10.2004

  Med Google Desktop-søk tar vi Googles søketeknologi til den siste yttergrensen for data – til den kaotiske harddisken din. Dette lille programmet (700 K) er utformet for å finne alle typer filer på datamaskinen din, herunder Office-filer, e-post, AIM-nettpratøkter, PDF-filer, musikk, bilder, videoer og mer.

  Finn ut mer

 • Søkeindeks

  10.11.2004

  Vi annonserer at indeksen vår for nettsider har nådd 8 milliarder oppføringer. Det virket mye den gangen.

  Finn ut mer

 • Google Boksøk

  14.12.2004

  Verdens bøker er nå bevart for ettertiden takket være Google Print Program (senere kalt Google Boksøk og nå Google Bøker). Vi har inngått partnerskap for digital skanning med bibliotekene på Harvard, Stanford, University of Michigan og Oxford, og i tillegg New Yorks offentlige bibliotek. Hensikten med dette: Å gjøre det enklere for neste generasjon å lese verdens bøker. Ved å samarbeide med biblioteker og utgivere har vi nå tilgang til millioner av bøker, herunder mange unike utgaver som ikke har vært lest på flere år, og tusenvis av bøker som ikke lenger er i opplag.

  Finn ut mer

 • Zeitgeist 2004

  22.12.2004

  Zeitgeist fra slutten av 2004 er basert på millioner av søk utført av Google-brukere over hele verden, og gir et unikt perspektiv på årets store hendelser og trender. Her er de ti mest populære søkene:

  1. britney spears
  2. paris hilton
  3. christina aguilera
  4. pamela anderson
  5. nettprat
  6. spill
  7. carmen electra
  8. orlando bloom
  9. harry potter
  10. mp3
 • Google Video

  25.1.2005

  Vi lanserer Google Video, og med dette produkt kan du søke i en indeks av transkripter fra nylige TV-programmer. Foreløpig er produktet i tidlig betafase, og du kan bare se stillbilder og tekstutdrag fra programmer som samsvarer med søkeordene. Det er bare mulig å søke i programmer fra et par kanaler, tilbake til desember 2004. Google Video forbedres imidlertid gradvis, så som de sier i fjernsynsverden – følg med videre.

  Finn ut mer

 • Bildesøk-indeks

  7.2.2005

  En milepæl ble nådd da Google Bildesøk denne dagen annonserte at vi har nådd 1,1 milliarder indekserte bilder – ikke alle av dem er av katter.

  Finn ut mer

 • iGoogle

  19.5.2005

  Google Labs lanserer den personlig tilpassede startsiden, nå kalt iGoogle. Med denne kan du forme Internett i stor grad etter eget ønske. Du kan legge til nyhetsoverskrifter, værmelding og andre funksjoner på Google-startsiden. Du kan enkelt bytte tilbake til den vanlige Google-startsiden med ett enkelt museklikk.

  Finn ut mer

 • Google Oversetter

  22.8.2005

  Hva sa du? Google Oversetter kom høyt opp på listen under den amerikanske regjeringens gjennomgang av maskinoversettelser i 2005. Utviklingen i årene etterpå viser at teamet bak Google Oversetter bare så vidt er ute av startblokkene.

  Finn ut mer

 • Google-bloggsøk

  15.9.2005

  Blogging har tatt helt av – så hvordan finner du ut hva andre bloggere skriver om? Google-bloggsøk gir deg søkeresultater på Googles raske måte fra blogger på mange språk, uansett hvilket land de er skrevet i eller driftet fra. Du kan søke etter emne, nettadresse, søkeord eller begrense søket til bestemte blogger eller datoperioder.

  Finn ut mer

 • Zeitgeist 2005

  20.12.2005

  Milliarder av Google-søk. Ett år. Med Zeitgeist blir alle disse søkene gjort om til et øyeblikksbilde av året som gikk. Her er de ti søkene som var mest populære:

  1. MySpace
  2. Ares
  3. Baidu
  4. wikipedia
  5. orkut
  6. iTunes
  7. Sky News
  8. World of Warcraft
  9. Green Day
  10. Leonardo da Vinci
 • Google Finance

  21.3.2006

  Vi hjelper deg med å holde orden på kroner og øre ved å gi deg rask og enkel tilgang til finans- og bedriftsinformasjon om offentlige og private bedrifter og investeringsfond. Google Finance omfatter interaktive diagrammer, firmasøk etter navn eller børskode, artikler fra Google Nyheter gruppert etter emne, blogginnlegg fra Google-bloggsøk, temabaserte diskusjonsgrupper og brukervennlige porteføljer for sporing av den økonomiske informasjonen din.

  Finn ut mer

 • Google Søksstatistikk

  10.5.2006

  Det handler om deg. Med Google Søksstatistikk kan du måle hvor interessert verden er i favorittemnene dine. Skriv inn opptil fem emner og se hvor ofte de har blitt brukt i søk på Google over tid. Google Søksstatistikk viser også hvor ofte emnene dine har vært nevnt i artikler på Google Nyheter, og hvilke geografiske områder disse søkene oftest har blitt foretatt i.

  Finn ut mer

 • Google Custom Search

  23.10.2006

  Fins det noe bedre enn Google? Ja, hvorfor ikke? Med lanseringen av Googles Custom Search-motoren får bloggere og nettstedseiere muligheten til å utvikle en søkemotor som er skreddersydd for egne og brukernes interesser.

  Finn ut mer

 • Patentsøk

  14.12.2006

  Med betalanseringen av Google Patentsøk kan du lese om historien bak dagligdagse produkter, som for eksempel teip og kontaktlinser, eller oppdage tusenvis av pussige oppfinnelser du neppe visste eksisterte. Med Google Patentsøk kan du søke i tekst og illustrasjoner for mer enn sju millioner amerikanske patenter.

  Finn ut mer

 • Zeitgeist 2006

  28.12.2006

  Hvilken betydning hadde 2006? Zeitgeist tar sjansen på å besvare dette spørsmålet ved å finlese årets Google-søk. Her er søkene som var mest populære i 2006:

  1. bebo
  2. myspace
  3. vm
  4. metacafe
  5. radioblog
  6. wikipedia
  7. video
  8. rebelde
  9. mininova
  10. wiki
 • Universelt søk

  16.5.2007

  Alle sammen i kor nå. Under Searchology-arrangementet vårt annonserte vi at vi er ett steg nærmere universelt søk. Vi har laget en måte å søke på i alle innholdskilder – nettet, bilder, nyheter, kart, lokalsøk, videoer, bøker – og gi integrerte søkeresultater rangert etter relevans.

  Finn ut mer

 • Zeitgeist 2007

  15.12.2007

  Vi fanger inn tidsånden fra 2007 ved å samle sammen milliarder av Google-søk. Her følger de ti hurtigst voksende søkene i USA:

  1. iphone
  2. webkinz
  3. tmz
  4. transformers
  5. youtube
  6. club penguin
  7. myspace
  8. heroes
  9. facebook
  10. anna nicole smith
 • Google Oversetter

  15.5.2008

  Google Oversetter innlemmer nå språkene bulgarsk, dansk, finsk, hindi, kroatisk, norsk, polsk, rumensk, svensk og tsjekkisk i miraklet som er umiddelbar oversettelse på nettet, og omfatter totalt 23 språk. Odlično!

  Finn ut mer

 • Doodle 4 Google 2008

  21.5.2008

  Millioner av personer som gav sin stemme på nettet, bestemte at sjetteklassingen Grace Moon fra Castro Valley i California i USA sendte inn den beste doodlen for dette årets Doodle 4 Google-konkurranse.

  Finn ut mer

 • Google Nettstedssøk

  3.6.2008

  Med lanseringen av Google Nettstedssøk kan nettstedeiere nå aktivere Google-styrte søk på egne nettsteder.

  Finn ut mer

 • Knol

  23.7.2008

  Den nye tjenesten Knol gjør det enklere for kunnskapsrike eksperter å skrive og dele informasjon på nettet. Forfattere kan legge ut artikler (også kalt Knol-innlegg) om et tema, slik at de kan dele kunnskapen med resten av verden. Hvert enkelt Knol-innlegg identifiserer en forfatter eller en gruppe forfattere, slik at lesere tydelig kan se hvem som har skrevet det og hvilken bakgrunn den eller de har, samt kommentere, vurdere eller anmelde innlegget. Lesere kan i tillegg bidra direkte til innlegget ved hjelp av en ny funksjon kalt moderert samarbeid. Forfatteren kan deretter avgjøre om den skal innrette seg etter forslagene.

  Finn ut mer

 • Søkeindeks

  25.7.2008

  Hvor stort er nettet egentlig? Indekseringssystemet vårt for behandling av koblinger angir at vi nå har én billion unike nettadresser, og antallet unike nettsider øker med flere milliarder daglig.

  Finn ut mer

 • Google Forslag

  25.8.2008

  Med Google Forslag kan du få søkeforslag og redusere stavefeil og tastetrykk. Dette sparer Internett-brukere for tusenvis av tastetimer – ett lynraskt søkeforslag om gangen.

  Finn ut mer

 • Nettleseren Google Chrome

  2.9.2008

  Vi lanserer Google Chrome – en ny nettleser basert på åpen kildekode. Den er rask, sikker og gjør at du kan bruke favorittjenestene dine fra Google – Gmail, Google Maps og Google Dokumenter – enklere enn noen sinne. Google Chrome inneholder også unike funksjoner, som for eksempel ett enkelt felt for nettadresser og søk, forenklet nedlastingsbehandling og et grensesnitt som maksimerer surfeopplevelsen din.

 • Googles tiårsdag

  2.9.2008

  Tiden flyr – Googles 10-årsjubileum.

 • Project 10^100

  24.9.2008

  Som del av feiringen lanserte vi Project 10^100 («ti opphøyd i hundre»). Her etterspør vi ideer som kan hjelpe så mange mennesker som mulig. Via dette programmet skal de beste av disse ideene settes ut i livet. Vi har satt av 10 millioner USD for å starte disse prosjektene, og vi inviterer deg til å stemme på favorittideene dine.

  Finn ut mer

 • Zeitgeist 2008

  10.12.2008

  Vi offentliggjør de mest populære søkene som tar temperaturen på 2008:

  1. obama
  2. facebook
  3. att
  4. iphone
  5. youtube
  6. fox news
  7. palin
  8. beijing 2008
  9. david cook
  10. surf the channel
 • Google Oversetter

  26.2.2009

  Etter at albansk, estisk, gælisk, maltesisk, thai, tyrkisk og ungarsk ble lagt til, kan Google Oversetter oversette automatisk mellom 41 språk, og dette dekker 98 prosent av alle språkene som leses av Internett-brukere.

  Finn ut mer

 • Google Profiler

  21.4.2009

  Med Google Profiler får du bedre kontroll over hva andre ser når de søker etter deg. Google Profiler vises nederst på søkeresultatsider i USA ved søk etter navn.

  Finn ut mer

 • Google Søkealternativer

  12.5.2009

  Kan nettsøk forbedres og gjøres mer personlige? Alltid. Dette er målet bak Google Søkealternativer – et verktøypanel til venstre for søkeresultatene som gir mer avansert kontroll over resultatene.

  Finn ut mer

 • Doodle 4 Google 2009

  20.5.2009

  Tusenvis av skoleelever sendte inn bidrag. Mer enn seks millioner stemmer ble avgitt. Og Christin Engelberth, en sjetteklassing fra San Antonio i Texas, USA, gikk av med seieren i Doodle 4 Google-konkurransen for 2009.

  Finn ut mer

 • Google Oversetter

  31.8.2009

  Hva? Har ikke Google Oversetter støtte for afrikaans, hviterussisk, irsk, islandsk, jiddisk, makedonsk, malay, swahili eller walisisk? Jo, nå er det jaggu på plass.

  Finn ut mer

 • Sosialt søk

  26.10.2009

  Sosialt søk, som er et nytt eksperiment i Google Labs, forbedrer Google-søkeresultatene med relevant offentlig tilgjengelig informasjon fra venner og kontakter. Denne informasjonen er praktisk uthevet nederst i søkeresultatene.

  Finn ut mer

 • Google Oversikt

  5.11.2009

  Med nye Google Oversikt får du innsikt i og bedre oversikt over Google-relaterte data og informasjon. Oversikten oppsummerer data for hvert produkt du bruker og gir direkte koblinger slik at du kan kontrollere personopplysningene og innstillingene dine – alt på ett praktisk og sikkert sted.

  Finn ut mer

 • Zeitgeist 2009

  1.12.2009

  Hva handlet 2009 om? Årets Zeitgeist fanger ånden av milliarder av Google-søk. Her er de raskeste stigende søkene for 2009:

  1. twitter
  2. michael jackson
  3. facebook
  4. hulu
  5. hi5
  6. glee
  7. paranormal aktivitet
  8. natasha richardson
  9. farrah fawcett
  10. lady gaga
 • Google Goggles

  7.12.2009

  Med Google Googles, den nye visuelle søkeappen for Android-telefoner, kan du søke på nettet ved å ta et bilde i stedet for å skrive inn ord. Ta et bilde av et landemerke, skilt, bokomslag, kunstverk eller en logo for å finne søkeresultater som samsvarer med bildet. Pek telefonen mot en butikk, så viser Googles deg navnet på bedriften ved hjelp av telefonens GPS og kompass.

  Finn ut mer

 • Sanntidssøk

  7.12.2009

  Med den nye Sanntidssøk-funksjonen vår sørger vi for at du får søkeresultater med rykende ferske oppdateringer fra folk på populære nettsteder som Twitter så vel som overskrifter fra nyhetene og blogginnlegg publisert bare sekunder før du la inn søket.

  Finn ut mer

 • Sir Isaac Newtons fødselsdag

  4.1.2010

  Den første interaktive doodlen ble lansert i anledning Sir Isaac Newtons 358. fødselsdag.

 • Kjærlighet på fransk manér

  7.2.2010

  Vi slipper den aller første Super Bowl-reklamen vår, som forteller en kjærlighetshistorie ved hjelp av søketermer. Dette er én av mange videoer som ble laget for å feire den menneskelige motivasjonen bak søk.

 • Topeka

  1.4.2010

  Som aprilsnarr 1. april endret vi navnet vårt til Topeka – en hyllest til byen Topeka i Kansas, som endret navnet sitt til Google som en del av et forsøk på å få det eksperimentelle fibernettverket vårt til byen.

  Finn ut mer

 • Oppdatert utseende for søkeresultater

  5.5.2010

  Det oppdaterte grensesnittet for søkeresultatene våre har et nytt venstrestilt panel som fremhever de mest relevante søkeverktøyene og forbedringene for søket. Nå kan du raskt bytte mellom ulike typer resultater, som for eksempel Bøker, Bilder og Nyheter, eller avgrense resultatene etter tidspunkt eller emne. Den nye «Noe annet»-funksjonen nederst i panelet til venstre viser andre emner relatert til søket ditt.

  Finn ut mer

 • PAC-MAN-doodle

  21.5.2010

  Vi tar del i feiringen av PAC-MANs 30-årsdag ved å lansere den aller første spillbare doodlen vår, komplett med alle 256 nivåer av grovpikslet moro og selveste fru PAC-MAN. Spillets popularitet når slike høyder at vi gir det et permanent hjem.

  Finn ut mer

 • Doodle 4 Google 2010

  26.5.2010

  Vi mottok over 33 000 bidrag fra skoleelever samt millionvis av stemmer på nettet, og etter gjennomgang av disse kunne vi stolt annonsere at tredjeklassingen Makenzie Melton fra El Dorado Springs i Missouri, USA, stakk av med seieren i 2010 Doodle For Google-konkurransen.

  Finn ut mer

 • Gi Google.com et personlig preg

  2.6.2010

  Nå kan du tilpasse bakgrunnen på Google.com og gi startsiden et personlig preg.

  Finn ut mer

 • Caffeine

  8.6.2010

  Caffeine – det nye indekseringssystemet vårt – gir 50 prosent mer oppdaterte resultater for nettsøk enn den forrige indeksen, og det er den største samlingen av nettinnhold vi noen gang har formidlet.

  Finn ut mer

 • Sanntidssøk

  26.8.2010

  Sanntidssøk får en ny, frittstående startside, og i tillegg flere verktøy for utforsking og justering av sanntidsresultater.

  Finn ut mer

 • Buckyball-doodle

  4.9.2010

  Den interaktive doodlen vår markerer 25-årsdagen for Buckyball.

 • Partikkel-doodle

  6.9.2010

  I forkant av lanseringen av Google Instant lagde vi denne raske, morsomme og interaktive doodlen – akkurat slik vi mener søk bør være!

 • Google Instant

  8.9.2010

  Google Instant er en ny søkefunksjon som viser resultater mens du skriver. Nå slipper du å skrive inn hele søkeordet eller trykke på søkeknappen for å få resultater. Du kan bruke forslagene som tilbakemeldinger for å formulere bedre søkeord og tilpasse søket underveis, inntil resultatene viser nøyaktig det du er på jakt etter.

  Finn ut mer

 • Innsynsrapport

  20.9.2010

  Med den interaktive innsynsrapporten kan du se hvilke forespørsler vi har fått fra myndighetene angående brukerne våre, samt forespørsler om å fjerne eller sensurere innhold.

  Finn ut mer

 • John Lennon-doodle

  9.10.2010

  Se for deg dette: en animert doodle som feirer John Lennons 70-årsdag.

 • Gratulerer med dagen!

  16.10.2010

  John Lennon, Norman Rockwell, Isaac Newton – og nå du. Når du oppgir fødselsdagen din i Google-profilen, viser Google-startsiden en egen doodle for deg når du har fødselsdag (husk bare å logge deg på Google-profilen).

 • Stedssøk

  27.10.2010

  Stedssøk er en ny type lokalsøk som organiserer verdens informasjon rundt steder. Når du nå søker etter lokal informasjon, vises en liste med steder merket med en rød stift, slik at du enkelt kan velge det stedet du ønsker. Med Stedssøk får du også flere relevante koblinger på en resultatside og koblinger til andre steder hvor du finner mer informasjon, slik at du kan finne det du leter etter raskere.

  Finn ut mer

 • Rask forhåndsvisning

  9.11.2010

  Med Rask forhåndsvisning får du en visuell forhåndsvisning av søkeresultatene. Du kan raskt velge det riktige resultatet ved hjelp av nettsidesnuttene som vises for hvert resultat, hvor søkeordet ditt er uthevet på siden. En rask forhåndsvisning av nettsiden vises når du klikker på forstørrelsesglasset i resultatene. Når du aktiverer Rask forhåndsvisning, kan du bevege markøren over resultatene for å se en annen forhåndsvisning.

  Finn ut mer

 • Direkteresultater fra NBA

  3.12.2010

  Vi skyter trepoengere med NBA.com! Nå kan du få kampresultater, spilleprogram, tabeller, koblinger til direkteoppdateringer, forhåndsvisning av kamper og oppsummeringer – direkte i søkeresultatene.

  Finn ut mer

 • Stedssøk på mobil

  3.12.2010

  Stedssøk lanseres på mobil. Dette gjør at du nå kan søke etter «museum new york city» på smarttelefonen din og få nettresultater for Metropolitan Museum of Art. Resultatene inneholder også kommentarer og anmeldelser, og alt er organisert i én pakke.

  Finn ut mer

 • Chrome Nettmarked

  7.12.2010

  Vi tar av skoddene på Chrome Nettmarked – en nettbasert markedsplass hvor du kan oppdage tusenvis av programmer, utvidelser og temaer for Google Chrome. Her kan du søke i eller se gjennom tusenvis av kategorier og varesider, samt lese og bidra med anmeldelser og vurderinger. Hvis du bruker flere datamaskiner, kan du synkronisere programmene, utvidelsene og temaene dine med alle datamaskinene ved hjelp av nettlesersynkronisering.

  Finn ut mer

 • Zeitgeist 2010

  9.12.2010

  Vi fanger inn tidsånden fra 2010 ved å samle sammen milliarder av Google-søk. Utforsk trender og hendelser og se en video som oppsummerer 2010. Her er de ti søkene som var mest populære det året:

  1. chatroulette
  2. ipad
  3. justin bieber
  4. nicki minaj
  5. friv
  6. myxer
  7. katy perry
  8. twitter
  9. gamezer
  10. facebook
 • Google Instant for mobil

  10.12.2010

  Google vil at alle skal kunne dra nytte av lynraske søkeresultater, og derfor lanserer vi en betaversjon av Google Instant for mobil på mer enn 28 språk og i 40 land over hele verden.

  Finn ut mer

 • Oppdatering av Sosialt søk

  17.2.2011

  Nye oppdateringer i Sosialt søk: Når du er logget på Google-kontoen din, kan du nå se resultater og delte koblinger fra folk du er knyttet til på Twitter, Flickr, Blogger og andre offentlig tilgjengelige nettsteder, som en del av søkeresultatene. Navnene og profilbildene til de som delte eller la ut denne informasjonen, vises under resultatene.

  Finn ut mer

 • Oppskriftsvisning

  24.2.2011

  Vi lanserer Oppskriftsvisning slik at du kan skreddersy søkeresultatene dine til å vise bare oppskrifter. Resultatene inneholder også tydelig markerte vurderinger, ingredienser og bilder – alt for at du skal kunne velge rett oppskrift. Du kan også søke etter bestemte oppskrifter, som for eksempel «sjokoladekake», bredere emner, som for eksempel «jordbær», eller oppskrifter for høytider eller anledninger, som for eksempel «julekaker». Klikk på Oppskrifter-koblingen i panelet til venstre på søkeresultatsiden for å bytte til Oppskriftsvisning.

 • Google Profiler – forbedret

  2.3.2011

  Vi har gitt Google Profiler ny drakt, slik at det blir enda enklere for deg å kontrollere og forbedre den offentlige profilen din. På profiles.google.com kan du opprette en profil som på best mulig måte representerer deg ute i den store verden.

  Finn ut mer

 • Rask forhåndsvisning på mobil

  8.3.2011

  Nå kan du bruke Rask forhåndsvisning på mobilen. Med denne funksjonen kan du, på samme måte som for skrivebordsversjonen av Rask forhåndsvisning, visuelt sammenligne søkeresultater ved hjelp av skjermdumper fra nettsider. Slik blir det enklere og raskere for deg å velge rett søkeresultat.

  Finn ut mer

 • +1-knappen

  30.3.2011

  Den nye +1-knappen står for «dette er kult» eller «sjekk ut dette». Klikk på +1-knappen for å bidra til at venner, kontakter og andre nettbrukere kan finne de beste greiene i Google-søkeresultater. Andre brukeres +1 kan dessuten hjelpe deg til å finne anbefalinger på områder du interesserer deg for – akkurat når du trenger dette, og direkte i søkeresultatene.

 • Charlie Chaplin-doodle

  15.4.2011

  I anledning av Sir Charles Spencer Chaplins 122. fødselsdag har vi laget den første video-doodlen vår.

  Se på den nå

 • Google Bilder med sortering

  9.5.2011

  Nå kan du sortere etter emne i Google Bilder, slik at du ikke bare kan se gjennom bildene visuelt, men også finne nøyaktig det bildet du leter etter ved å organisere resultatene umiddelbart. Dette gjør du ved å klikke på Sortér etter emne i panelet til venstre.

  Finn ut mer

 • Les Pauls 96. fødselsdag

  9.6.2011

  Øv på gitarferdighetene dine med denne interaktive doodlen.

 • Øyeblikkelig innlasting

  14.6.2011

  Vi sjøsetter Øyeblikkelig innlasting. Med denne funksjonen får brukere de resultatene de ønsker, levert kjappere, og i noen tilfeller selv umiddelbart! Øyeblikkelig innlasting-funksjonen er basert på teknologi for forhåndsgjengivelse som er innebygd i Chrome. Når du foretar nettsøk og vi er sikre på hvilket resultat som best samsvarer med søket ditt, aktiveres denne teknologien.

 • Talesøk

  14.6.2011

  Nå kan du for første gang bruke talesøk på datamaskiner. Tidligere måtte du angi søk ved å skrive inn ordet eller ordene, men nå kan du bare klikke på mikrofonikonet å angi muntlig hva enn det er du søker etter. Hva du enn måtte lure på, enten det er været, kinotider eller noe du vet hvordan du kan si, men ikke hvordan det staves, som for eksempel oppskrift på bolognese mozzarella. Kan du si det, kan du søke det!

 • Søk med bilder

  14.6.2011

  Nå har du muligheten til å søke med bilder. Du kan bruke både egne bilder og bilder fra nettet til å søke på Google med. Når du søker med bilder, viser resultatene treff som inneholder det aktuelle bildet, samt lignende bilder, på nettet. Resultatene viser nettsider som inneholder det aktuelle bildet, eller samme bilde i ulike størrelser eller oppløsninger.

 • Flight Search

  13.9.2011

  Vi lanserer Flight Search – et nytt verktøy for å utforske reisemuligheter og planlegge reisen din. Med Flight Search får du se en oversiktlig liste over praktiske flyreiser. Er du ikke sikker på hvor du skal reise? Med Flight Search kan du utforske reisemuligheter og -mål. Først velger du sted for avreise, og deretter kan du surfe rundt på kartet for å finne billettalternativer for forskjellige reisemål. Med Flight Search har du dessuten muligheten til å se hvilke dager prisen er gunstigst på.

  Finn ut mer

 • Relaterte folk og sider på Google+

  10.1.2012

  Vi introduserte relaterte folk og sider i søk, og med denne funksjonen kan du både oppdage folk og merkevarer knyttet til søket ditt samt legge til disse i kretsene dine.

 • Profiler i søk

  10.1.2012

  Vi lanserer profiler i søk som en del av Søk pluss din verden. Med profiler i søk finner du raskere folk du leter etter, da vedkommendes Google-profil vises til høyre mens du skriver inn navnet på den aktuelle personen. Og ved å opprette en egen Google-profil og gjøre den synlig i søk, gir du Google muligheten til å vise det mest relevante innholdet om deg.

 • Personlige resultater

  10.1.2012

  Vi lanserer personlige resultater som en funksjon i Søk pluss din verden. Med personlige resultater får du se relevante tips, bilder og innlegg fra vennene dine – sammen med resultater fra nettet. Personlige resultater er merket med et ikon, slik at du vet at disse er ment for deg personlig. Siden disse resultatene er personlige og private, må du være logget på Google for å se dem.

 1. 1997
  • Google Søk lansert

   Google Søk lansert

 2. 1998
  • Den første doodle

   Den første doodle

 3. 2000
  • Språk

   Språk

  • Søkeindeks

   Søkeindeks

  • Språk

   Språk

  • Google-verktøylinjen

   Google-verktøylinjen

 4. 2001
  • Språk

   Språk

  • Google Bildesøk

   Google Bildesøk

  • Søkeindeks

   Søkeindeks

  • Zeitgeist 2001

   Zeitgeist 2001

 5. 2002
  • Google Nyheter

   Google Nyheter

  • Zeitgeist 2002

   Zeitgeist 2002

  • Froogle

   Froogle

 6. 2003
  • Zeitgeist 2003

   Zeitgeist 2003

 7. 2004
  • Søkeindeks

   Søkeindeks

  • Gmail

   Gmail

  • SMS-søk på mobil

   SMS-søk på mobil

  • Google Scholar

   Google Scholar

  • Google Desktop-søk

   Google Desktop-søk

  • Søkeindeks

   Søkeindeks

  • Google Boksøk

   Google Boksøk

  • Zeitgeist 2004

   Zeitgeist 2004

 8. 2005
  • Google Video

   Google Video

  • Bildesøk-indeks

   Bildesøk-indeks

  • iGoogle

   iGoogle

  • Google Oversetter

   Google Oversetter

  • Google-bloggsøk

   Google-bloggsøk

  • Zeitgeist 2005

   Zeitgeist 2005

 9. 2006
  • Google Finance

   Google Finance

  • Google Søksstatistikk

   Google Søksstatistikk

  • Google Custom Search

   Google Custom Search

  • Patentsøk

   Patentsøk

  • Zeitgeist 2006

   Zeitgeist 2006

 10. 2007
  • Universelt søk

   Universelt søk

  • Zeitgeist 2007

   Zeitgeist 2007

 11. 2008
  • Google Oversetter

   Google Oversetter

  • Doodle 4 Google 2008

   Doodle 4 Google 2008

  • Google Nettstedssøk

   Google Nettstedssøk

  • Knol

   Knol

  • Søkeindeks

   Søkeindeks

  • Google Forslag

   Google Forslag

  • Nettleseren Google Chrome

   Nettleseren Google Chrome

  • Googles tiårsdag

   Googles tiårsdag

  • Project 10^100

   Project 10^100

  • Zeitgeist 2008

   Zeitgeist 2008

 12. 2009
  • Google Oversetter

   Google Oversetter

  • Google Profiler

   Google Profiler

  • Google Søkealternativer

   Google Søkealternativer

  • Doodle 4 Google 2009

   Doodle 4 Google 2009

  • Google Oversetter

   Google Oversetter

  • Sosialt søk

   Sosialt søk

  • Google Oversikt

   Google Oversikt

  • Zeitgeist 2009

   Zeitgeist 2009

  • Google Goggles

   Google Goggles

  • Sanntidssøk

   Sanntidssøk

 13. 2010
  • Sir Isaac Newtons fødselsdag

   Sir Isaac Newtons fødselsdag

  • Kjærlighet på fransk manér

   Kjærlighet på fransk manér

  • Topeka

   Topeka

  • Oppdatert utseende for søkeresultater

   Oppdatert utseende for søkeresultater

  • PAC-MAN-doodle

   PAC-MAN-doodle

  • Doodle 4 Google 2010

   Doodle 4 Google 2010

  • Gi Google.com et personlig preg

   Gi Google.com et personlig preg

  • Caffeine

   Caffeine

  • Sanntidssøk

   Sanntidssøk

  • Buckyball-doodle

   Buckyball-doodle

  • Partikkel-doodle

   Partikkel-doodle

  • Google Instant

   Google Instant

  • Innsynsrapport

   Innsynsrapport

  • John Lennon-doodle

   John Lennon-doodle

  • Gratulerer med dagen!

   Gratulerer med dagen!

  • Stedssøk

   Stedssøk

  • Rask forhåndsvisning

   Rask forhåndsvisning

  • Direkteresultater fra NBA

   Direkteresultater fra NBA

  • Stedssøk på mobil

   Stedssøk på mobil

  • Chrome Nettmarked

   Chrome Nettmarked

  • Zeitgeist 2010

   Zeitgeist 2010

  • Google Instant for mobil

   Google Instant for mobil

 14. 2011
  • Oppdatering av Sosialt søk

   Oppdatering av Sosialt søk

  • Oppskriftsvisning

   Oppskriftsvisning

  • Google Profiler – forbedret

   Google Profiler – forbedret

  • Rask forhåndsvisning på mobil

   Rask forhåndsvisning på mobil

  • +1-knappen

   +1-knappen

  • Charlie Chaplin-doodle

   Charlie Chaplin-doodle

  • Google Bilder med sortering

   Google Bilder med sortering

  • Les Pauls 96. fødselsdag

   Les Pauls 96. fødselsdag

  • Øyeblikkelig innlasting

   Øyeblikkelig innlasting

  • Talesøk

   Talesøk

  • Søk med bilder

   Søk med bilder

  • Flight Search

   Flight Search

 15. 2012
  • Relaterte folk og sider på Google+

   Relaterte folk og sider på Google+

  • Profiler i søk

   Profiler i søk

  • Personlige resultater

   Personlige resultater