Googles mål er å organisere all informasjon i verden og gjøre den universelt tilgjengelig og nyttig.

Selskapet vårt har oppnådd mye på relativt kort tid. Fra oppstarten av Google i 1998, har vi vokst til å betjene millioner av mennesker rundt om i hele verden.

Da Larry møtte Sergey

Larry Page og Sergey Brin, grunnleggerne, traff hverandre på Stanford University i 1995. Innen 1996 hadde de bygd en søkemotor (kalt BackRub fra barnsben av) som brukte koblinger for å avgjøre viktigheten av individuelle nettsider.

Google Inc.

Larry og Sergey kalte søkemotoren «Google», et ordspill på «googol» – det matematiske uttrykket for tallet 1 etterfulgt av 100 nuller. Google Inc. så dagens lys i 1998 da Sun-medstifter Andy Bechtolsheim ga en sjekk pålydende 100 000 USD til virksomheten, som inntil da ikke eksisterte.

Fraværsmelding

Den første Google-doodlen kom i 1998 og ble laget for å informere besøkende på startsiden om at Googles folk hadde logget av for å delta på Burning Man-festivalen i Nevada. Nå har vi et eget doodle-team som har lagt ut mer enn 2000 forskjellige doodler på startsider i hele verden.

Gjør-det-selv-annonser

I 2000 introduserte vi AdWords – et selvbetjeningsprogram for oppretting av annonsekampanjer på nettet. I dag hjelper annonseringsløsningene våre, som inkluderer annonser på skjerm, mobil og video så vel som tekstannonsene vi kom med for over ti år siden, tusenvis av bedrifter med å vokse mot stjernehimmelen.

Gmail: ingen spøk

1. april i 2004 sendte vi Gmail ut i verden. E-postløsningen vår inkluderte funksjoner som kjappe søk, stor lagringsplass og e-posttråder.

Børslansering

Den første børsnoteringen vår på 19 605 052 A-aksjer finner sted på Wall Street 19. august.

Beliggenhet, beliggenhet, beliggenhet

Vi kjøpte opp Keyhole, leverandør av digital kartlegging, i 2004 og lanserte Google Maps og Google Earth i 2005. I dag inkluderer Google Maps også trafikk i sanntid, informasjon om kollektivtrafikk og bilder på gatenivå, og med Google Earth kan du utforske havene og månen.

Markedsfør deg selv

I 2006 kjøpte vi YouTube, som er et nettsted for videodeling. Nå lastes det opp 500 timer med video på YouTube hvert minutt. Kattevideoer, borgerjournalistikk, politiske valgkampanjer og doble regnbuer blir aldri det samme igjen.

Den lille, grønne roboten inntar scenen

Da ryktene om en Gphone gikk i 2007, annonserte vi Android – en åpen plattform for mobile enheter – samt Open Handset-alliansen.

Tegneserien som gikk i runddans verden over

Verden ble innviet i planene om Google Chrome én dag før lanseringen da en tegneserie som introduserte den nye åpen kilde-nettleseren vår, ble sendt ut før skjema. Offisiell lanseringsdag var 2. september i 2008.

Adm. dir. og styreleder

Larry Page, Googles adm. dir. fra oppstart frem til 2001, ble gjeninnsatt i stillingen i april 2011. Eric Schmidt, fungerende styreformann, bekledde stillingen i 10 år.

Google+

I juni 2011 introduserte vi Google+-prosjektet. Målet var å overføre nyansene og meningsfylden ved deling i virkeligheten til nettet, samt å gjøre alle Google-produkter bedre ved å inkludere folk, forholdene og interessene deres.

Et dypdykk i historien til Google

Fakta om Google

 • Grunnlagt
  1998
 • Grunnleggere
  Larry Page og Sergey Brin
 • Aksjeselskap
  4. september 1998
 • Første børsnotering (NASDAQ)
  19. august 2004
 • Hovedkvarter
  1600 Amphitheatre Parkway
  Mountain View
  CA 94043